Conferința «Impulsionarea Integrării Europene a Republicii Moldova prin conceptul programului ECIPES".

Subiect: Conceptul subprogramului pentru Țările Parteneriatului Estic (EaP) – ECIPES Program.

Conferința “Impulsionarea Integrării Europene al Republicii Moldova prin conceptul programului ECIPES”. Eveniment organizat de IDEP Moldova la V Continental Business Center, str. Dm.Cantemir 5/4, Chișinău.

Scopul acestui eveniment: validarea conceptului programului ECIPES, care propune alocarea surse suplimentare Republicii Moldova, precum și altor țări ale Parteneriatului Estic (subprogram pentru viitorul instrument de vecinătate 2021-2027):

- Cetățenii moldoveni să poată accesa direct fonduri prin utilizarea tehnologiilor informaționale pentru a reduce costurile de administrare (de exemplu, un program prototip european pentru Moldova: electrocasnice pentru schimbul unui aparat de uz casnic folosit la o clasă energetică A++; instalarea panourilor fotovoltaice pe construcții rezidențiale; etc.).

- Întreprinzătorii mici să poată accesa direct fonduri prin utilizarea tehnologiilor informaționale pentru a reduce costurile de gestionare (de exemplu, programul pilot european pentru Moldova: agribusiness; start-up nation; etc.)

- Autoritățile publice locale din Moldova care au acord de înfrățire activă cu municipalitățile din Europa cu cel puțin o activitate comună pe an în ambele localități, să poată accesa fonduri direct prin utilizarea tehnologiilor informaționale pentru a reduce costurile de administrare.

Invitați din UE27 și din țările Parteneriatului Estic (MD, UA și GE) vor participa la acest eveniment: autorități, asociații ale autorităților publice locale, Camere de comerț, asociații de afaceri, Instituții Internaționale de Finanțare (IFI), simpli activiști, experți și OSC.

Numărul total de invitați la această conferință este limitat la 160 de persoane.

Scopul acestui eveniment este de a discuta cu actori cheie - Autoritățile publice locale și asociațiile de afaceri din Parteneriatul Estic și UE, despre aspirația de integrare în UE a Republicii Moldova, de asemenea, impactul care poate avea programe individuale de sprijin destinate direct locuitorilor, antreprenorilor și municipalităților, direct din UE pentru a atinge standarde congruente cu cele din UE și cadrul de dezvoltare pe termen lung, practica de jos în sus. Bugetul propus pentru programul prototip de 2 ani este de 20 Milioane euro pe an.

Rezultatul acestei conferințe va fi feedback-ul invitaților despre Programul ECIPES și aspirația integrării în UE a Republicii Moldova, de asemenea, alți membri activi ai Parteneriatului Estic - Georgia și Ucraina, precum și posibilul impact al acestei abordări de sprijin individual propuse de conceptul Programului ECIPES:  INDIVID – ANTREPRENOR – LOCALITATE!

IMPACT al conferinței – motivarea alocării mai multor fonduri pentru țările active ale Parteneriatului Estic, în special pentru conceptul Programului ECIPES, în paralel cu Sprijinul OSC, sprijinul macro-financiar și sprijinul IMM-urilor prin BERD.

Detalii și înregistrarea disponibile aici http://idep.md/new/2019/10/21/conferinta-impulsionarea-integrarii-europene-al-republicii-moldova-prin-conceptul-programului-ecipes/.

Înregistrarea obligatorie.

Limba de comunicare română.


Ajută-ne să distribuim acest articol: