Premiera în Republica Moldova a filmului „OAMENII DREPTĂȚII. În dialog cu Liana Alexandru”

Comunitatea de tineri juriști LEAD Moldova vă invită în miercuri, 15 mai și joi, 16 mai pentru două evenimente de la ora 19.30, în sala New York a Summit Events Chișinău pentru premiera în Republica Moldova a filmului „OAMENII DREPTĂȚII. În dialog cu Liana Alexandru” (RO, 2019,  55’, română, EN sub, trailer @ https://goo.gl/TU1PK1). 

oamenii dreptatii

Proiecția va fi urmată de o discuție deschisă, moderată de Doru Toma, despre transparență și integritate la care vor lua parte Arina Corsei Vultureanu, procuror, Veronica Sîrbu, judecător, Iulia Georgescu, notar public, Tudor Ciobanu, judecător, protagoniști ai filmului și membri ai comunității Lideri pentru Justiție România, precum și Dan Nicoara, avocat și Constantin Chilian, asistent judiciar, membri în comunitatea LEAD Moldova.

Deschidem ușile la 19.00, proiecția filmului începe la 19.30. Intrarea se face pe bază de înscriere în formularul de aici: https://forms.gle/sPmFhVmW75MAv5c97.

Prin subiectele atinse de Liana Alexandru, publicul află de la cei 13 protagoniști - judecători, procurori, avocați, un ofițer de poliție și un notar public - cum și-au ales profesia, cum arată o zi din viața lor personală și profesională, ce cazuri concrete le-au marcat cariera de până acum, care le sunt fundamentele morale și etice în procesul de luare a deciziilor, ce cred despre empatie, dreptate și adevăr, cum privesc schimbările legislative și presiunile asupra sistemului de justiție.

Totodată, vă invităm joi, 16 mai, între 09.00-14.00, în sala Roșie a Summit Events pentru conferința public  „OAMENII DREPTĂȚII. Dialogul dintre profesiile juridice” prin care aducem împreună profesioniști în drept din Republica Moldova și România pentru a discuta cu publicul de specialitate despre relația cetățean – justiție – societate, din perspectiva interacțiunii profesioniștii în drept, dar și pentru a reflecta împreună asupra eticii dintre profesiile juridice și a valorilor care ne ghidează cariera. 

Vă rugăm să confirmați prezența prin completarea formularului https://forms.gle/zT9ux3Uyk1ctjWjm9.  Toate detaliile pe Facebook și în documentul din anexă. 

Vă mulțumim și vă așteptăm pe 15 și 16 mai la evenimentele LEAD Moldova!
Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.