hackathon

Consultă gratuit Juristul Urban

Ajută-ne să distribuim acest articol:

Te confrunți cu o problemă în oraș, în sectorul în care locuiești sau la curtea blocului - construcții ilegale, acaparare de spații publice și spații verzi - și ai nevoie de consultația unui jurist care să te ajute? 

Acum ai posibilitatea să beneficiezi de consultații juridice gratuite pentru cazul tău. 
*****
Unde?
La primul Birou de Organizare Comunitară (BOC) din Chișinău care s-a deschis la Casa Presei, oficiul 507 (str. Pușkin, 22). 
*****
Când?
Prima consultație juridică are loc sâmbătă, 27 octombrie 2018, de la orele 10:00 - 14:00.
*****
Vino cu o idee, o problemă, o inițiativă...Noi vom încerca să te ajutăm!
*****
Pentru a participa la consultația juridică, vă rugăm să ne telefonați la numărul 069290192 sau să completați formularul de mai jos. 
https://cadp.md/programare-la-consultatie/

Biroul de Organizare Comunitară  (BOC) este un spațiu fizic la Casa Presei care:
– oferă consultații gratuite pe teme juridice, urbanistice, contabile și de organizare comunitară.
– găzduiește o bibliotecă de resurse (cărți și materiale despre organizare comunitară, urbanism, planificare urbană, sustenabilitate urbană, democrație participativă, activism etc.)

Proiectul ”Birou de Organizare Comunitară” abordează problema participării scăzute a locuitorilor mun. Chișinău în procesul decizional la nivel local. Cauzele acestui fenomen, așa cum reies din sondajele și cercetările la tema dată (Barometrul Opiniei Publice etc), țin de neîncrederea în instituții, percepția existenței unui nivel înalt de corupție, lipsa unor oportunități și posibilități de implicare, netransparența procesului decizional, dificultatea de a accesa resurse precum consultații calificate din partea unor experți, percepția complexității excesive a procesului administrativ ș.a.

Calendarul consultațiilor pentru perioada octombrie 2018 – ianuarie 2019

Consultațiile jurdice vor avea loc pe data de 6, 19 și 27 octombrie, data de 2, 10, 16, 24 și 30 noiembrie, data de 8, 14, 22 și 28 decembrie, data de 29 și 25 ianuarie. Consultațiilor juridice vor avea loc de fiecare dată între orele 10:00-14:00.

Consultațiile urbanistice vor avea loc pe data de 10 și 24 octombrie, 7 și 21 noiembrie, 5 și 19 decembrie, 16 și 30 ianuarie. Consultațiilor urbanistice vor avea loc de fiecare dată între orele 14:00-18:00.

Consultațiile contabile vor avea loc pe data de 20 octombrie, 17 noiembrie, 15 decembrie și 12 ianuarie. Consultațiile contabile vor avea loc de fiecare dată între orele 09:00-13:00.

Consultațiile de organizare comunitară vor avea loc pe data de 25 octombrie, 29 noiembrie, 27 decembrie și 24 ianuarie. Consultațiile de organizare comunitară vor avea loc de fiecare dată între orele 14:00-18:00.

Biroul de Organizare Comunitară face parte din proiectul ”Biroul de Organizare Comunitară”, finanțat de către Fundația Soros Moldova, în cadrul proiectului ”Buna Guvernare”.
Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.