hackathon

Adulți cu capacități intelectuale limitate din Romania și Transnistria vin la Chișinău pentru un schimb de experiență inedit

Asociația Obștească "Speranță și Sănătate" (Hope and Health) este o organizație non-profit care sprijină persoanele cu dizabilități intelectuale (PwID) și familiile lor, oferindu-le suport psihologic, umanitar, informațional și asistență juridică pentru familiile persoanelor cu dizabilități intelectuale și alte categorii defavorizate (bătrâni, solitari, etc.) în scopul integrării lor sociale.

În perioada 10 - 15 septembrie 2018 A.O. Speranță și Sănătate va fi gazda schimbului de experiență cu partenerii din România și Transnistria.

5 benefeciari ai centrului “Irisz Haz” (Casa Iris) din Sf. Gheorghe, România și 5 beneficiari ai Centrul de reabilitare și consiliere OSORC din Tiraspol, Transnistria vor face schimb de experiență cu beneficiarii centrului de zi A.O. "Speranță și Sănătate" din Chișinău, Moldova. Timp de 5 zile, tinerii vor desfășura activitați comune de preparare a bucatelor (lucrul la bucătărie), producere a săpunului hand-made, vor participa la sesiuni de terapie prin muzică, artă, sport, precum și la excursii în parcul Dendrarium, gradina Zoologică Chișinău și în locuri istorice. Deasemenea, câte 3 membrii ai personalul partenerilor vor avea posibilitatea de a învăța metode noi de lucru de la persoanalul A.O. Speranță și Sănătate, dar și de a împărtăși din experiența lor.

Obiectivele evenimentului sunt:

- Ridicarea nivelului de independență a persoanelor cu capacități intelectuale limitate - prima călătorie lungă (în altă țară) fără părinți / tutori;

- schimbul de experiență între beneficiari, dar și între experți din diferite țări - metode de lucru, instrumente, etc.;                                                                                                                                    

- crearea de legături directe între participanți - peer-to-peer (atunci când lucrează împreună).

Coordonatorul programului - Tatiana Roșcovan.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați Asistentul de proiect - Corina Kazatsker:

Tel: +373 22 71 85 54, +373 69 088 909, e-mail: corina@hopeandhealth.md

Pagina de Facebook - https://www.facebook.com/Hope-And-Health-162055090495813/

Pagina web - https://hopeandhealth.md/ro

Adresa organizației: MD-2008, Str. V. Lupu 81/2, Chișinău, Moldova

Evenimentul se desfașoară în cadrul proiectului „Solidarität in der Gemeinschaft (Incluziune socială comunitară și abilitarea persoanelor cu dizabilități intelectuale și a familiilor lor)” în cooperare cu Diakonie Austria, cu sprijinul Agenţiei Austriece pentru Dezvoltare (ADA), din fondurile Cooperării Austriece pentru Dezvoltare /Austrian Development Cooperation (ADC).
Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.