hackathon

Zumbet pentru solidaritate

Ajută-ne să distribuim acest articol:

poster zumba2 webCum ar fi să înveți un sport nou și, în același timp, să pui umărul la incluziunea comunitară a unei persoane cu dizabilități? Acest lucru va fi posibil pe data de 8 iulie 2018, la „Zumbet pentru solidaritate” - un eveniment sportiv în cadrul căruia o echipă formată din nouă instructori naționali/internaționali de Zumba vor împărtăși experiența lor.

Mihaela Pîslaru - Ichim, stabilită în Dublin/Irlanda, activează de mai mulți ani în calitate de instructor Zumba, iar acum decide să aducă această experiență acasă. Împreună cu o echipă de instructori Zumba, în parteneriat cu Keystone Moldova și cu Academia Sportului Anatolii Pervanciuc, ea invită toți doritorii la o acțiune de solidaritate și implicare în povestea lui Sergiu Brudari (un tânăr cu dizabilități care a crescut într-un mediu instituțional). „Eram sigură că pasiunea mea pentru Zumba într-o bună zi se va transforma în ceva mult mai mult. Visez de ani buni să revin acasă cu un eveniment care ar semăna și în alții dorința de a fi activi, de a practica Zumba drept ritm de viață și de a da dovadă de implicare”, afirmă Mihaela.

Sergiu este un tânăr care timp de 18 ani a trăit într-un mediu instituțional ce i-a oferit condiții minime de cazare și masă. Foarte curând, Sergiu trebuie să părăsească instituția unde stă și are nevoie de o locuință proprie, ca să poată să ducă un trai decent în comunitate. Din 2016 Sergiu a început să-și adune bani pentru o locuință, iar până în prezent au fost organizate mai multe evenimente care au avut drept scop susținerea lui în cadrul procesului de colectare de fonduri.

Motivația organizatorilor evenimentului „Zumbet pentru solidaritate” este următoarea: familiarizarea cu sportul Zumba, care vine la pachet cu modul sănătos de viață și oferirea unui suport lui Sergiu prin suma adunată în urma vânzării biletelor/donațiilor la eveniment.

Pe 8 iulie, vino după doza ta de energie, oameni noi, muzică bună și fii alături de cei care au decis să dea dovadă de implicare. Prezența ta la eveniment însemnă pentru Sergiu încă un pas spre propria casă!

Evenimentul va avea loc la Indoor Arena Events & Sports (Bul.Gagarin 14), în Chișinău și se va începe la ora 16:00. Biletele pot fi procurate pe iticket.md. Mai multe detalii despre eveniment găsiți pe pagina de Facebook a evenimentului „Zumbet pentru solidaritate
Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.