hackathon

Cafeneaua Civică Guguță

guguta logo 0.1 web

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cafeneaua Civică

17 septembrie 2016 / 16:00 – 19:30 
locație: Cafeneaua Guguță / Grădina Publică Ștefan cel Mare (str. Maria Cebotari 20)

În cadrul acestui eveniment vă invităm la redeschiderea simbolică a fostei Cafenele ”Guguță” din Grădina Publică Ștefan cel Mare, însoțită de o serie de activități culturale.

16:00 – 18:00
Tîrgul inițiativelor culturale / civice / urbane / eco

Asociația Oberliht și DOM art-cluster vă invită la un tîrg al inițiativelor și organizațiilor civice, culturale, urbane și ecologice din Republica Moldova, în cadrul căruia veți putea vizualiza materialele lor promoționale și veți afla mai multe despre proiectele acestora.
Cei care doresc să participe la eveniment, accesați linkul apelului.

17:00 – 18:00
Atelier de confecționare a colajelor la tema orașului

DOM art-cluster vă invităm să creați un colaj unic în cadrul uni atelier de lucru cu subiectul “Chișinău. Cum îl văd eu.”
Materialele necesare sunt oferite de organizatori.
Cererea de participare poate fi completată accesînd acest link.

18:00 – 19:30
The Empire Strikes Back? – prezentare de Georg SCHOLLHAMMER [AT]

O academie mobilă va explora peisajul urban post-sovietic (în Chisinău, Kiev, Minsk, Moscow, Tbilisi și Yerevan).

În afara faptului că așa numitele țări post-sovietice își confruntă patrimoniul sovietic comun cu structurile sale coloniale și geografice, și începuturile emanicipatoare, nu există o reconciliere în regiune.

În centrul proiectului “The Empire Strikes Back?” este abordată, prin urmare, o temă care încă mai unește și în același timp divizează orașele și memoriile în regiune: și anume, manipularea moștenirii arhitecturale a Uniunii Sovietice și tratarea (sub-)culturilor urbane democratice edificatoare și a grupurilor sociale interesate de-a lungul ultimelor trei decenii. “The Empire Strikes Back?” ia forma unei academii de călătorie, în timp ce un grup social international de persoane interesate (stakeholders) și experți vor deschide oportunități pentru un viitor pașnic, cooperativ și democratic, și vor contribui la dezvoltarea unor proiecte concrete de parteneriat.

Acesta este un proiect realizat de Goethe-Institut, Asociația Schwarzes Quadrat și transit.ro. Mai multe informații despre proiect aflați la acest link.

Discuții urbane: Mobilitatea și accesul la cultură în mediul urban – discuție moderată de Vladimir US [MD]
participanți: Oleksandr BURLAKA [UA], Olga KAZAKOVA [RU], Vitalie SPRÎNCEANĂ [MD], Ovidiu ȚICHINDELEANU [RO/MD]
Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.