Consultări publice asupra proiectului Programului de realizare a evaluării impactului asupra mediului la „Instalarea a două turbine eoliene în extravilanul or. Cupcini, raionul Edineţ”

Ajută-ne să distribuim acest articol:

În conformitate prevederile art. 19, p. 2 din Legea nr. 86 din 29.05.2014 privind evaluarea impactului asupra mediului, compania ” NORDIX PRIM” S.R.L., în parteneriat cu Î.M. „GLOBECO International” S.R.L. anunţă începând cu 07 iunie 2016 iniţierea consultărilor publice asupra proiectului programului de realizare a evaluării impactului asupra mediului la „Instalarea a două turbine eoliene în extravilanul or. Cupcini, raionul Edineţ”.

Scopul de bază este producerea energiei electrice eoliene ecologic pure pentru consumatorii din Republica Moldova.

Informaţii generale: Utilizarea surselor regenerabile de energie este una din cele mai importante probleme ale zilelor noastre, deoarece folosirea energiei bazată pe combustibilii fosili a provocat deja daune ireparabile mediului înconjurător.  Producerea energiei electrice eoliene este în prezent cu siguranţă una dintre tehnologiile ce se dezvoltă foarte rapid şi joacă un rol important, contribuind la crearea unor politici energetice durabile şi competitive în Europa şi întreaga lume. Realizarea proiectului va contribui la consolidarea securităţii energetice a Republicii Moldova, care este puternic dependentă de importul de combustibili şi electricitate, prin producerea acesteia pe teritoriul ţării, de asemenea, la combaterea schimbărilor climatice prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi majorarea ponderii producţiei de energie electrică din surse regenerabile de energie.

Rezultatele preconizate: Ca urmare a implementării proiectului  „Instalarea a două turbine eoliene în extravilanul or. Cupcini” se va aduce aportul la atingerea obiectivului Strategiei energetice a Republicii Moldova până în anul 2030, va putea contribui la utilizarea energiei produse din surse regenerabile raportate la consumul total intern în măsură de 20% către anul 2020. 

Comentariile pe marginea proiectului programului de realizare a activităţii planificate „Instalarea a două turbine eoliene în extravilanul or. Cupcini, raionul Edineţ, cu puterea totală instalată de 3,3 MW” supus consultărilor publice, pot fi expediate până pe data de 19 iunie 2016 pe adresa electronică: globeco2009@gmail.com, la numărul de telefon: 069993432, la sediul companiei Î.M. „GLOBECO International” S.R.L. (MD-2009, Republica Moldova, mun. Chişinău, str. Mateevici, 76), la sediul companiei ”NORDIX PRIM” S.R.L. (MD-4601, oraşul Edineţ, str. Alexandru cel Bun, 125, ap. 1) sau la sediul Primăriei oraşului Cupcini (MD-4626, oraşul Cupcini, str. Livezilor, 6).

Proiectul Programului de realizare a evaluării impactului asupra mediului a activităţii „Instalarea a două turbine eoliene în extravilanul or. Cupcini, raionul Edineţ, cu puterea totală instalată de 3,3 MW” şi cererea de coordonare a proiectului către Ministerul Mediului al Republicii Moldova sunt disponibile pe paginele web: www.mediu.gov.md, www.globeco.md (http://globeco.md/ro/consultari-publice-asupra-proiectului-programului-de-realizare-a-evaluarii-impactului-asupra-mediului-la-instalarea-a-doua-turbine-eoliene-in-extravilanul-or-cupcini-raionul-edinet/) şi www.natura.md, la sediul î.M. „GLOBECO International” S.R.L., la sediul NORDIX PRIM” S.R.L. şi la sediul Primăriei oraşului Cupcini.

Alte articole de acest autor:
Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.