hackathon

ANTEM lansează materiale didactice pentru grădinițele din Găgăuzia

La data de 6 aprilie curent, Asociația Națională a Trainerilor Europeni din Moldova (ANTEM) va organiza, în premieră, o conferință de lansare a Ghidului și a Curriculum-ului de învățare simultană a limbilor română și găgăuză pentru copiii din Găgăuzia și părinții acestora. Materialele sunt elaborate în limbile română și găgăuză în cadrul proiectului Integrare cu respect pentru diversitate.

Evenimentul va avea loc la Comrat, biblioteca regională ”Piotr Draganov”, str. Pobeda 46, ora 10.00.

Aceste materiale didactice prezintă o paradigmă nouă în învățarea simultană a limbilor de către copiii preșcolari împreună cu părinții lor din regiunea UTA Găgăuzia.

Programul de învăţare simultană a limbilor română şi găgăuză a fost lansat, în iulie 2015, de ANTEM cu suportul financiar al Înaltului Comisar pentru Minorități Naționale OSCE de la Haga. Acesta prevede nu doar elaborarea materialelor didactice pentru copii și părinți ci și crearea condițiilor, pentru minim 150 copii (5-7 ani) și părinții acestora, de a studia, în paralel limba română și găgăuză, fapt ce le va favoriza coeziunea și integrarea lingvistică, socială și profesională și va contribui la păstrarea identității etnice și a patrimoniului cultural în regiune.
Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.