hackathon

Comunicat de presă: Lansarea proiectului "CIVIC - Cetăţeni Implicaţi în Viaţa Întregii Comunităţi"

Ajută-ne să distribuim acest articol:

Noi suntem comunitatea!

Proiect realizat de către Asociaţia Femeilor pentru Protecţia Mediului şi Dezvoltarea Durabilă, în parteneriat cu Primăria comunei Bahmut, raionul Călăraşi, cu suportul Fundaţiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA.

Proiectul are drept scop general: mobilizarea cetăţenilor din comuna Bahmut la identificarea, analiza şi soluţionarea problemelor comunităţii.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

 1. Abilitarea comunei Bahmut din r-l Călăraşi în domeniile asigurării participării active a populației la procesul de planificare, implementare şi monitorizare a dezvoltării locale, precum şi în scopul sporirii accesului la servicii de calitate şi la infrastructura îmbunătăţită la nivel comunitar.
 2. Creşterea capacităţii actorilor locali din comuna Bahmut r-l Călăraşi pentru a realiza planificarea bazată pe drepturi şi egalitatea de gen, bugetarea, implementarea, monitorizarea şi evaluarea iniţiativelor de dezvoltare

În perioada martie - octombrie 2016 vor fi organizate:

 1. Evaluarea problemelor şi analiza nevoilor identificate şi prioritizarea acestora, cu participarea populaţiei din localitate şi a Grupului de Iniţiativă Cetăţenească creat prin dezbateri publice, consultări cu populaţia.
 2. Formarea resurselor umane locale necesare pentru participarea democratică extinsă, la luarea deciziilor în localitățile rurale, inclusiv a femeilor, a tinerilor, a minorităților și a societății civile.
 3. Implementarea iniţiativelor de mobilizare și dezvoltarea locală - 2 Proiecte locale: 1. Dotarea cu utilaje pentru joacă a grădiniței de copii; 2. Participarea la Ziua Salubrizării împreună cu populația din satul Bahmut.
 4. Elaborarea strategiei de dezvoltarea durabilă și planificare comunitară în localitatea Bahmut, raionul Călărași.
 5. Activități de informare şi mediatizare a proiectului.

Rezultatele proiectului contribuie la:

 • Realizarea strategiei de dezvoltare locală, pe baza nevoilor identificate împreună cu cetățenii, supusă dezbaterii publice la nivelul comunităţii şi apoi adoptată prin hotărârea consiliului local;
 • Dezvoltarea locală realizată prin eforturile comune ale: sectorului public, sectorului privat şi cel al societăţii civile;
 • Conştientizarea populaţiei cu privire la promovarea normelor și valorilor democrației participative;
 • Creşterea accesului populației la informaţie și la activităţile APL, etc..

 

Persoană de contact:

Ioana Bobînă, Director proiect

Telefon: 078001026

Alte articole de acest autor:Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.