hackathon

ANTEM a desfășurat un seminar de formare continuă a trainerilor locali

În perioada 4-6 martie 2016, Asociaţia Naţională a Trainerilor Europeni din Moldova (ANTEM) a organizat un seminar de instruire pentru trainerii locali în scopul sporirii calităţii de predare în cadrul Programului de Instruire Lingvistică pentru Minorităţile Naţionale din Republica Moldova finanțat de Înaltul Comisar pentru Minorităţi Naţionale OSCE de la Haga şi Guvernul Finlandei.

Prin intermediul acestui seminar trainerii au avut posibilitatea să-și dezvolte competențele de predare pentru alolingvi potrivit standardelor europene, precum și să-și consolideze abilitățile organizaționale și de evaluare a cursanților ANTEM. Trainerii locali au evaluat seminarul ca fiind unul de maximă utilitate pentru participanți, deoarece a favorizat comunicarea, schimbul de experiență și bune practici.

Programul de Instruire Lingvistică pentru Minorităţile Naţionale este realizat în localităţile Chişinău, Ceadâr-Lunga, Comrat, Taraclia, Cahul, Briceni, Bălţi, Drochia, Ocnița, Fuzăuca și Soroca. Actualmente peste 490 de reprezentanţi ai minorităţilor etnice, angajaţi ai sectorului bugetar, beneficiază de cursuri gratuite de studiere a limbii române, la nivelul A1-A2 şi B2, în conformitate cu standardele europene.
Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.