hackathon

IDIS „Viitorul” anunță lansarea portalului online de monitorizare a bugetelor autorităților publice locale din Moldova

Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul” va lansa joi, 21 ianuarie, portalul de date deschise care monitorizează bugetele autorităților publice locale din Republica Moldova. Evenimentul va avea loc în cadrul conferinței de evaluare a proiectului “Îmbunătățirea controlului financiar al autorităților publice locale în Republica Moldova“.

La conferință vor participa reprezentanții Institutului pentru Reforme Economice și Sociale din Slovacia (INEKO), E.S. Robert Kirnag, Ambasadorul Republicii Slovace, reprezentanții autorităților publice centrale și locale din Republica Moldova, precum și experții din domeniul finanțelor publice.

Portalul online, care include peste 140 000 de date și o hartă interactivă, prezintă nivelul de transparență al gestionării finanțelor publice în 898 de localități și 32 de raioane ale țării. Printre indicatorii monitorizați se numără ponderea veniturilor și a cheltuielilor, datoriile înregistrate, împrumuturile luate de la stat și activele financiare în perioada 2012 – 2014. Ulterior, în baza feedback-ului primit de la decidenți și autoritățile publice locale, va fi realizat un raport care va evalua nivelul de sănătate al autorităților publice locale din Republica Moldova.

Evenimentul va avea loc joi, 21 ianuarie, începând cu ora 10.00, în sala de conferințe a Institutului pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, et. 2, situat pe str. Iacob Hâncu 10/1, MD-2005, Chişinău.

Lansarea portalului de date deschise are loc în cadrul proiectului “Îmbunătățirea controlului financiar al autorităților publice locale în Republica Moldova“ care este implementat de Institutul pentru Reforme Economice și Sociale din Slovacia (INEKO), în parteneriat cu IDIS „Viitorul”, cu susținerea financiară a National Endowment for Democracy (NED) și SlovakAid. Proiect urmărește să sporească responsabilizarea financiară a autorităților publice locale din Moldova.
Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.