Promo

Concurs de propuneri de proiecte orientate pe TI/TIC şi drepturile omului pentru elevii şi studenţii din RM, inclusiv regiunea transnistreană

Distribuie prietenilor:


Office logo EN blue SMALL 72dpi

Oficiul Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR) lansează concursul de propuneri de proiecte orientate pe tehnologii informaționale şi de comunicații, şi drepturile omului pentru elevii şi studenții din Republica Moldova, inclusiv regiunea transnistreană.

Scopul concursului este promovarea drepturilor omului prin intermediul tehnologiilor informaționale şi de comunicații, precum şi sporirea gradului de conștientizare a tinerilor referitor la drepturile omului și a rolului acestora.

Concursul de propuneri de proiecte pe tehnologii informaționale şi de comunicații şi drepturile omului se adresează tuturor elevilor din clasele IX – XII din şcoli şi licee, studenților din cadrul instituțiilor de învățământ vocaţional tehnic, precum şi celor din anul I din cadrul universităților din Republica Moldova (indiferent de profil), inclusiv din regiunea transnistreană. Participanții vor aplica cu o propunere de proiect individual sau prin asocierea într-un grup.

Participanţii la concurs trebuie să înainteze o propunere de proiect sub forma unui video cu durata de până la 3-minute prin care să prezinte viziunea lor vis-à-vis de promovarea drepturilor omului prin utilizarea tehnologiilor informaționale şi de comunicații. Participanții (individual sau în grup) se pot înscrie cu o singură idee.

Videoul de prezentare a ideii va fi încărcat pe platforma special creată pentru concurs https://www.creatieonu.md/ro#section-about în perioada 14 septembrie – 20 noiembrie 2019. Ideile propuse vor fi supuse votului de către publicul larg pe platforma special creată pentru concurs (www.creatieonu.md) şi a votului boardului Concursului.

Va fi desemnată câștigătoare lucrarea care va acumula numărul maxim de voturi, prin cumularea punctajelor de pe urma votului publicului și cel al boardului concursului. Cea mai bună idee va fi premiată în cadrul Galei ONU în domeniul drepturilor omului, care se va desfășura la Chișinău în primele zile ale lunii decembrie 2019.

Platforma este disponibilă în limbile română și rusă și accesibilă pentru persoanele slab văzătoare.

Concursul se desfășoară în contextul celebrării a 30 de ani de la adoptarea Convenției ONU privind drepturile copilului și se află la a doua ediție.  Mai multe detalii despre regulamentul concursului, pe https://www.creatieonu.md/ro/reglament.

Contacte: 022 269 161; ohchr.md@one.un.org sau pagina https://www.facebook.com/ONUDrepturileOmului/
Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

Promo