hackathon

Invitație de a participa la expoziția proiectelor modelului stației de așteptare a transportului public. ASEM-UTM-IDEP-Budesti.

Invitație de a participa la expoziția proiectelor modelului stației de așteptare a transportului public. Concurs anunțat de Primăria Budești, UTM, facultatea Urbanism și Arhitectură, Incubatorul de afaceri al
ASEM - IT4BA și IDEP Moldova.

            Vă invităm în juriul concursului de selecție a stației de așteptare a transportului public care va avea loc pe 23 mai 2019, sala de expoziții UTM, facultatea Urbanism și Arhitectură, unde vor fi prezentate aproximativ 50 modele stații de așteptare a transportului public elaborate de studenții UTM. Modelele câștigătaore conform juriului vor fi anunțate pentru nominalizarea la primele 3 poziții, care vor include premii bănești, diplome și alte beneficii.

            După aprobarea modelelor căștigătoare conform juriului va fi propus studenților ASEM, facultatea Business și incubatorul de afaceri IT4BA pentru dezvoltarea modelului de funcționare sustenabil din punct de vedere economic, incluzând utilitățile din infrastructura posibilă propusă în cadrul stației de așteptare a transportului public în 3 variante (oraș, drum național și oraș/municipiu).

            Modelul câștigător va fi propus spre finanțare organizațiilor de susținere tehnică și antreprenorilor de a finanța crearea primului prototip de stație. Stația de așteptare a transportului public care este destinată pentru a fi construită în localitatea Budești deja are un loc aprobat pe una dintre străzile centrale, iar după realizarea acesteia se va propune preluarea bunelor practici, modelului arhitectural și de alte autorități publice locale din RM. Adică, precum la orice automobil, fiecare primar își va putea selecta numărul utilităților și tipul stației de la prototipul creat din Budești, consultând studenții UTM și ASEM, agenții economici ce își desfășoară activitatea în cadrul stației prestând utilități contra cost și primarul localității Budești pentru a prelua bunele practici, planul tehnic, ș.a.

            Acest concept de Stații de așteptare a transportului public – platformă de comercializare,comunicare și sanitație a fost discutat în cadrul conferinței organizate de IDEP Moldova în data de 19 noiembrie 2019. http://idep.md/new/2018/11/19/19-noiembrie-2018-a-avut-loc-conferinta-statii-de-asteptare-a-transportului-public-platforma-de-comercializarecomunicare-si-sanitatie/. În cadrul acestei conferințe, unde au participat reprezentanți din mediul academic, autorități publice locale, operatori din domeniul promovării și comercializării, inclusiv experți din cadrul organizațiilor de susținere tehnică s-a validat viabilitatea acestei idei – stații de așteptare a transportului public ca platformă a unei infrastructuri moderne. Fiind creată în calitate de prototip ar putea fi replicată în mai multe localități din țară.

            Vă așteptăm cu drag și vom fi onorați de acceptul Dvs de a face parte din comisie 23 mai 2019, ora 11, facultatea Urbanism și Arhitectură, sala de Expoziții, UTM!

Cu respect, echipa IDEP Moldova, +373 689 69 913idep.md@gmail.com sau pe idep.md
Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.