hackathon

Ești student pasionat de dreptul electoral și alegeri? Înscrie-te la Concursul internațional cu tematica alegerilor și a dreptului electoral organizat de IMDD AIP CSI și CICDE

Ajută-ne să distribuim acest articol:

Institutul internațional pentru monitorizarea dezvoltării democrației, parlamentarismului și respectării drepturilor electorale ale cetățenilor statelor – membre aInstitutul internațional pentru monitorizarea dezvoltării democrației, parlamentarismului și respectării drepturilor electorale ale cetățenilor statelor – membre ale Adunării Interparlamentare a Comunității Statelor Independente (IIMDD AIP CSI) organizează Concursul de întrebări cu tematica alegerilor și a dreptului electoral pentru studenții instituțiilor de învățământ superior din țările CSI.

În Republica Moldova, Concursul se va desfășura în parteneriat cu Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE) și Comisia Electorală Centrală (CEC).

Competiția are drept obiectiv dezvoltarea culturii juridice a tinerilor și viitorilor alegători, formarea cunoștințelor și abilităților necesare pentru aplicarea conștientă a drepturilor electorale.

La Concurs pot participa studenții instituțiilor de învățământ superior din țară, care posedă fluent limba rusă.

Informația despre participanți, mersul desfășurării și rezultatul Concursului se publică pe pagina oficială a Adunării Interparlamentare a Comunității Statelor Independente http://www.iacis.ru.

Etapa națională a Concursului se va desfășura la data de 18 mai 2019, la sediul Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral.

Până la data de 20 mai 2019, membrii juriului, constituit din experți în domeniul electoral din cadrul Filialei din Chișinău a IIMDD AIP CSI, CICDE și CEC, vor desemna câștigătorul Concursului, care va participa, în luna septembrie 2019, la dezbaterile științifice organizate cu prilejul „Zilei Democrației” la sediul Adunării Interparlamentare a Comunității Statelor Independente, din orașul Sankt Petersburg, Federația Rusă.

Cheltuielile de participare la evenimentul din septembrie 2019, la Sankt Petersburg, inclusiv transport, cazare și alimentație vor fi acoperite de către organizatori.

 

CRITERII DE SELECTARE:

  • ­ Student înmatriculat la una din instituțiile de învățământ superior din țară
  • ­ Vorbire fluentă a limbii ruse
  • ­ Pasionat de drept și sisteme electorale.

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 13 mai 2019.

 Pentru a participa la Concurs rugăm să completați următorul formular , până la data de 13 mai 2019, ora 17:00  ( https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdo1mmQUrEh-9gMjIdAUsBe1q9mujd1vB0h2RVGgtH3065mrw/viewform
Doar candidații selectați vor fi contactați. Pentru mai multe detalii nu ezitați să ne apelați la nr.  +37379904552

 
Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.