hackathon

Invitație pentru organizațiile regionale care implementează sau intenționează să pună în aplicare măsuri de combatere a torturii, pentru alăturarea la Rețeaua regională a ONG-urilor împotriva torturii

Invitație pentru organizațiile regionale care implementează sau intenționează să pună în aplicare măsuri de combatere a torturii, pentru alăturarea la Rețeaua regională a ONG-urilor împotriva torturii

Tortura și relele tratamente continuă să fie prezente în Republica Moldova.

La 29 septembrie 2018, Institutul pentru Democrație (Comrat) în parteneriat cu Institutul Național al Femeilor din Moldova (Chișinău) și Centrul Media din Transnistria (Tiraspol) cu susținerea financiară a Delegației Uniunii Europene (Instrumentul European pentru Democrație și Drepturile Omului) în cadrul proiectului „Toți împreună vom spune NU torturii în Moldova: societatea civilă împotriva torturii” a constituit Rețeaua ONG-urilor regionale pentru prevenirea și combaterea torturii.

Această Platformă are drept scop transferul de experiență între ONG-urile regionale, dezvoltarea cunoștințelor despre fenomenul torturii și metodelor de prevenire și combatere, inclusiv a metodelor de convingere a autorităților publice pentru zero toleranță față de actele de tortură.

Membrii Rețelei vor beneficia de instruire continuă în domeniul prevenirii torturii, ulterior vor disemina cunoștințele obținute în teritoriu. La fel, vor acorda suport și asistență informațională juridică altor ONG-uri din raioanele țării.

La fel, în cadrul proiectului respectiv, Institutul pentru Democrație va lansa un program de susținere a inițiativelor de combatere a torturii pentru ONG-urile din rețeaua respectivă în valoare de 5000 – 7000 Euro. Membrii rețelei vor avea un avantaj în cadrul acestui concurs de finanțare.

La moment, Rețeaua cuprinde zece organizații regionale din nord, sud și regiunea transnistreană a Republicii Moldova. Mizăm pe completarea rețelei cu alte zece ONG-uri regionale interesate de segmentul respectiv. Așadar, încurajăm ONG-urile regionale să expedieze CV-ul organizației la adresa electronică: anti.torturamd@gmail.com cu indicele: Rețeaua_ONG_antitortura.

Termenul limită de aplicare: 01 noiembrie 2018, ora 18.00 min.
Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.