hackathon

Institutul pentru Inițiative Rurale anunță concurs de selectare a 30 comunități partenere în proiectul „Împuternicirea comunităților etnice - MEM PLUS”

Institutul pentru Inițiative Rurale (IRI) anunță despre selectarea a 30 comunități doritoare de a participa în calitate de parteneri locali în proiectul: Împuternicirea comunităților etnice - MEM PLUS”.

 Criterii de eligibilitate:

 • Entuziasm și dorința de a schimba în bine lucrurile din comunitate;
 • O echipă de minim trei - cinci persoane gata să se implice benevol și neremunerat financiar în implementarea proiectului;
 • Comunitatea este mixt sau compact populată de una sau mai multe minorități etnice (bulgari, romi, găgăuzi, ucraineni, cehi, polonezi, etc.);
 • Comunitatea are stabilit un acord de colaborare între diverși membri ai comunității (grup de inițiativă, autoritate publică locală, antreprenor(i) local(i) și o organizație non-guvernamentală locală (după caz) - confirmat printr-un acord semnat (modelul Anexa 1);
 • Formular completat (modelul Anexa 2).

Beneficiile obținute în cadrul acestui proiect:

 • Participarea gratuită la traininguri de calitate bazate pe necesitățile comunității;
 • Împărtășirea celor mai bune practici de la experți din S.U.A. și Europa;
 • Participarea în proiect conferă eligibilitate de a accesa programul de mini-granturi al proiectului;
 • Asistență logistică profesionistă pentru a ridica nivelul de activism civic și implicare a cetățenilor în viața publică din comunitate.
 • Oportunități de a face ceva concret pentru comunitatea Dvs.;
 • Ocazii valoroase de a discuta cu diverși donatori, sponsori și reprezentanți ai corpului diplomatic;
 • Posibilitatea de a împărtăși experiențele, provocările, succesele și lecțiile învățate cu alte comunități din țară;
 • Dispoziție bună, dezvoltare personală, întâlniri cu oameni interesanți, ghidare pe toată perioada proiectului în realizarea activităților și implementarea inițiativelor locale.

Responsabilitățile partenerilor:

 1. Participarea la toate evenimentele proiectului (12);
 2. Comunicare deschisă (e-mail și telefon);
 3. Respectarea termenelor de raportare;
 4. Disponibilitate de a lucra în echipă într-o atmosferă de respect reciproc și diversitate a opiniilor.

Termenul limită pentru depunerea solicitărilor de parteneriat este 21 octombrie 2018, ora 23:59.

Dosarul complet va include următoarele documente:

 1. Acordul de colaborare (Anexa 1);
 2. Formularul completat (Anexa 2);

Dosarul poate fi depus în limba română sau rusă, după dorință fie a) într-un plic sigilat cu mențiunea „Parteneri în proiectul: Împuternicirea comunităților etnice - MEM PLUS” - la următoarea adresă: str. Vasile Alecsandri 32, oficiul 3A, MD – 2012, mun. Chișinău, Republica Moldova, sau b) în format electronic la adresa de email: office@iri.md și/sau turcan.iri@gmail.com  cu următorul titlu al mesajului: „Parteneri în proiectul: „Împuternicirea comunităților etnice - MEM PLUS”.

Pentru orice întrebări sau informație adițională cu privire la procesul de aplicare, vă rugăm să ne contactați prin email: office@iri.md și/sau turcan.iri@gmail.com , sau la tel. (+373) 22 222 402 și/sau 069146202, Elena Țurcan.

*Atenție: IRI își rezervă dreptul de a contacta doar comunitățile selectate.

Proiectul: ”Împuternicirea comunităților etnice - MEM PLUS” este implementat de Institutul pentru Inițiative Rurale (IRI) în parteneriat cu WSOS Community Action, cu suportul financiar al Departamentului de Stat al SUA.

 Organizații vizate: Institutul pentru Initiative Rurale |


Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.