Ai lansat o inovație digitală? Participă la World Summit Awards Moldova și arată proiectul tău lumii întregi

Ajută-ne să distribuim acest articol:

World Summit Awards selectează și promovează cele mai bune din lume inovații digitale cu impact asupra societății. WSA este restricționat la aplicațiile digitale cu un puternic impact asupra societății. Depunerile pentru WSA pot conține aplicații mobile, produse bazate pe SMS, pagini web, baze de date, IoT etc.

World Summit Awards selectează și promovează cele mai bune din lume inovații digitale cu impact asupra societății. WSA  este restricționat la aplicațiile digitale cu un puternic impact asupra societății. Depunerile pentru WSA  pot conține aplicații mobile, produse bazate pe SMS, pagini web, baze de date, IoT etc.

Proiectele pot avea o durată de maxim 2 ani la momentul aplicării. Idei, schițe, demonstrații sau concepte, nu vor fi acceptate, toate proiectele depuse trebuie să fie aproape lansate sau deja lansate pe piață. Experții din Republica Moldova vor înainta câte 8 proiecte – pentru fiecare categorie a WSA.

Categoriile World Summit Awards Moldova:

- Business & Commerce

- Culture & Tourism

- Environment & Green Energy

- Health & Well Being

- Government & Citizen Engagement

- Inclusion & Empowerment

- Learning & Education

- Smart Settlements & Urbanization

Criteriile de evaluare:

Criterii tehnice:

  • CONȚINUT (calitate și înțelegere);
  • FUNCȚIONALITATE (ușor de folosit, experiența utilizatorului, interactivitate corespunzătoare);
  • DESIGN (navigare/orientare și atracție vizuală);
  • TEHNOLOGIE (stadiul actual al tehnologiei și calitatea realizării tehnice);
  • INOVAȚIE ( Originalitatea și actualitatea către utilizatorii avizați, modelul business al societății și pieții);

Criteriile strategice:

  • IMPACTUL( impactul local/ impactul în societate);
  • GLOBAL

Ce trebuie să facă participanții pentru a avea succes?

WSA pune accent pe conținut, creativitate, valoarea produsului oferită utilizatorului – fiind o aplicație simplă bazată pe SMS, una creativă, o platformă online sau o soluție hardware bazată pe conținut, ce are impact asupra societății la nivel local. Membrii juriului sunt atenți la caracterul adecvat al aplicațiilor, cum acestea vor înfrunta provocările și nevoile locale. Nominalizările trebuie să poată fi implementate și în alte țări sau să fie cele mai practice proiecte.

Beneficiile câștigătorilor:

Produsul câștigătorilor va fi prezentat ca cel mai bun în comparație cu alte proiecte din diverse state membre ONU. La fel, acesta va fi plasat într-un catalog, ce va fi distribuit în rețeaua partenerilor globali și pe website. Unul din beneficii este legătura cu experții globali, membrii juriului și dezvoltatorii din toate colțurile lumii, iar cel mai important: rețeaua WSA- pentru noi colaborări și contacte business.

Doritorii se pot înregistra https://db.icnm.net/Signup/WSA/2018/Moldova/ , iar pentru mai multe detalii, accesați următoarea http://wsa.utm.md/

Alte articole de acest autor:
Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.