Selectarea participanților în Formare de Formatori

Ajută-ne să distribuim acest articol:

Logo MTSInstitutul de Instruire în Dezvoltare “MilleniuM”, anunţă concursul de selectare a participanţilor în cadrul Proiectului “Promovarea educaţiei non-formale de calitate în domeniul tineret”. Proiectul vine să contribuie la realizarea componentei 4.4 din Strategia Naţională de Dezvoltare a Sectorului de Tineret 2020 şi acţiunilor 127-129 din Planul de Acţiuni 2015-2020.

Scopul proiectului este de a promova educaţia non-formală de calitate în domeniul tineretului în Republica Moldova, prin prestarea serviciilor calitative de către formatorii din domeniul tineret.

În acest context, Institutul de Instruire în Dezvoltare “MilleniuM” organizează Cursul de Lungă Durată în Formare de Formatori în perioada Mai – Noiembrie 2016 la hotelul NickHouse, or. Vadul lui Vodă cu următoarele module de instruire:

Modulul

de instruire

Tema Perioada de derulare

Modulul 1

„Concepte cheie, valori şi practici consolidate în educaţia non-formală” 10 – 16 Iunie 2016

Modulul 2

„Înţelegerea şi facilitarea procesului de învăţare individuală şi în grup”
Modulul 3  „Învăţarea de a învăţa”
Modulul 4  „Design-ul programului educaţional” 16 – 22 August 2016

Modulul 5

„Cooperarea cu succes în cadrul echipei de formatori”
Modulul 6 „Comunicarea eficientă cu alţii”
Modulul 7 „Competenţa Interculturală” 19 – 23 Noiembrie 2016
Modulul 8 „Psihopedagogia tinerilor”
Modulul 9 „Planificarea activităţilor educaţionale, în conformitate cu scopul, priorităţile şi obiectivele Strategiei Naţionale de Dezvoltare a Sectorului de Tineret”
Lucru pentru acasă Activități de instruire în teritoriu

Septembrie  Noiembrie

2016

Tematica modulelor de instruire a fost selectată în conformitate cu Setul European de Competenţe a Formatorului în domeniul tineret.

Grupul ţintă spre care sunt orientate activităţile proiectului îl constituie 20 formatori în domeniul tineretului, reprezentanţi ai Centrelor de Resurse pentru Tineri din Republica Moldova.

Profilul participantului:

  • Experienţă de implicare de cel puțin două ori într-o echipă de formatori privind elaborarea, implementarea şi evaluarea unui curs de instruire axat pe metode non-formale;
  • Implicat în activităţii de lucru cu tinerii, fiind angajat al unui CRT;
  • Să posede potenţial şi dorinţă de a dezvolta competenţele de formator şi a practica această activitate în beneficiul organizaţiei pe care o reprezintă;
  • Să dovedească dorinţa şi inițiativa de a auto-direcţiona propriul proces de învățare;
  • Să fie pregătit să reflecte asupra propriilor convingeri și abordări ca formator în domeniul educaţiei non-formale;
  • Să deţină abilitatea de a livra instruiri în limba română;
  • Participare activă în cadrul tuturor activităţilor organizate în cadrul proiectului.

Cheltuielile pentru cazare şi alimentare vor fi acoperite de către organizatori.

Cheltuielile de transport rămân a fi contribuţia proprie a participanţilor.

Proiectul „Promovarea educaţiei non-formale de calitate în domeniul tineret” este implementat de Institutul de Instruire în Dezvoltare “MilleniuM”, cu suportul financiar oferit de către Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova în cadrul Programului de Granturi 2016.

Mai multe detalii despre proiect puteţi găsi în fişierul ataşat

          Lucrătorii de tineret interesaţi să participe la Cursul de lungă durată în Formare de Formatori pot expedia la adresele de email: info@millenium.md şi anisoarabezarau@gmail.com cu titlul „Formare de Formatori” următoarele documente:

Data-limită de depunere a dosarului este 31 Mai 2016.

Doar persoanele selectate vor fi contactate!

isdm logoPentru detalii puteţi să contactaţi coordonatorul de proiect: Bezărău Ana, tel. 068093861, sau e-mail: anisoarabezarau@gmail.com
Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.