hackathon

2 Consultanți Locali pentru acordarea suportului în verificarea Indicatorilor Legaţi de Debursări nr. 3 și 4 al Programului realizat de către Curtea de Conturi al Republicii Moldova

Ajută-ne să distribuim acest articol:

Anunț pentru post vacant

Ministerul Sănătății

 

Republica Moldova

Ministerul Sănătăţii

Programul „Modernizarea sectorului sănătăţii în Republica Moldova”

Componenta 2: Asistența tehnică

 2 Consultanți Locali

pentru acordarea suportului în verificarea Indicatorilor Legaţi de Debursări nr. 3 și 4 al Programului realizat de către Curtea de Conturi al Republicii Moldova

Ministerul Sănătăţii în colaborare cu Compania Naţională de Asigurări în Medicină la moment implementează Programul „Modernizarea sectorului sănătăţii în RM”, finanţat din creditul Băncii Mondiale în conformitate cu Acordul de finanţare semnat la 11 iulie 2014 şi ratificat prin  Legea nr. 35 din 19.03.2015 „pentru ratificarea Acordului de finanţare dintre Republica Moldova şi Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare în vederea realizării Pogramului „Modernizarea sectorului sănătăţii în Republica Moldova”.

            În cadrul acestui Program, Ministerul Sănătăţii a realizat deja câțiva Indicatori Legaţi de Debursări (ILD nr. 3 şi 4), ce ţin de optimizarea sectorului spitalicesc.

            În conformitate cu Acordul sus-menţionat şi Documentul de Evaluare a Programului sus-menţionat, pentru aprobarea de către Banca Mondială a debursării ILD nr. 3 şi 4, ca urmare a validării și verificării acestora de către o agenție independentă. Ministerul Sănătății a ajuns la un acord cu Curtea de Conturi a Republicii Moldova care va realiza auditul de performanţă pe un eşantion de 10% din spitale.

            În acest scop, Ministerul Sănătății (Clientul) intenționează să contracteze 2 (doi) consultanţi locali individuali cu suficientă experienţă în organizarea şi funcţionarea sectorului spitalicesc, care vor acorda tot suportul necesar echipei Curţii de Conturi, în realizarea auditului de performanţă în cele 14 spitale, selectate de Banca Mondială (câte 7 spitale diferite pentru fiecare indicator).

            Consultanții vor realiza următoarele sarcini:

- analiza situaţiei existente şi a tuturor aspectelor ce caracterizează sectorul spitalicesc din Republica Moldova;

- elaborarea şi coordonarea cu Banca Mondială şi Curtea de Conturi un protocol detaliat pentru verificarea atingerii ILD nr. 3 şi 4 „Numărul anual de externări la 100 locuitori în secţiile de îngrijire acută” şi „Numărul total al paturilor acute în spitalele publice”;

- vizitarea a câte şapte spitale diferite şi realizarea verificării propriu-zise a celor doi indicatori „Numărul anual de externări la 100 locuitori în secţiile de îngrijire acută” şi „Numărul total al paturilor acute în spitalele publice”, în conformitate cu protocolul aprobat.

            Faţă de Consultanţi se aplică următoarele cerinţe:

 1. Calificări generale:
 • Studii universitare în medicină;
 • Studii post-universitare în domeniul managementului sanitar;
 1. Calificări adecvate sarcinii:
 • Experienţă de minim 7 ani în managementul unei instituţii/sub-diviziuni spitaliceşti;
 • Experiență de conlucrare cu echipa Curţii de Conturi va fi considerată un avantaj;
 • Experienţa în implementarea proiectelor în sectorul spitalicesc din sursele externe în Republica Moldova;
 • Buna cunoaștere a politicilor, programelor şi strategiilor de eficientizare a scetorului spitalicesc din Republica Moldova;
 • Cunoaşterea cadrului legislativ/normativ aferent sectorului spitalicesc din Republica Moldova;
 • Dovezi ale abilităţilor manageriale, analitice, organizatorice, comunicare, analiză și sinteză;
 1. Cunoaşterea limbilor şi a computerului:
 • Cunoaşterea fluentă a limbilor rusă şi romînă. Cunoașterea limbii engleze se va considera un avantaj;
 • Buna cunoaştere a computerului.

Durata consultanței este de 7 zile lucrătoare.

Persoanele interesate pot depune scrisorile de intenție și CV-urile în limba română și limba engleză la următoarea adresă:, Moldova, Chisinau, str.Vasile Alecsandri #2, bir.112 sau la adresa electronică: htp@ms.gov.md.

Persoană de contact: Natalia Belicov

Doar persoanele selectate vor fi contactate.

Termenul limită de aplicare: 25 mai, 2016. 

Alte articole de acest autor:Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.