hackathon

Aventura Diamond Challenge: vezi parcursul echipei din Moldova în bătălia pentru premiul mare din SUA

Ajută-ne să distribuim acest articol:

7

În luna aprilie curent, a avut loc finala internațională a competiției Diamond Challenge la Delaware, SUA. Echipa GEN2GEN din Moldova s-au clasat în top 4. Aceștia au obținut un premiu în valoare de 2.000 de dolari.

Diamond Challenge reprezintă o competiție internațională de antreprenoriat de origine americană, destinată liceenilor din întreaga lume. Anul acesta, 62 de echipe finaliste a selecțiilor naționale din 28 de regiuni ale lumii au primit invitația să participe la etapa finală a competiției.

În perioada 13 - 15 aprilie curent, 54 de echipe din cele 62 înregistrate au reușit să ajungă la Summit-ul Diamond Challenge care a avut loc în incinta campusului Universității Delaware.

Summit-ul este etapa finală a concursului Diamond Challenge for Entrepreneurs High School, unde câștigătorii etapelor naționale ale competiției își prezintă conceptele sale de afaceri și concurează pentru capitalul inițial pus la bătaie. Concurență între participanții este impunătoare: doar 3 echipe din fiecare direcție a competiție ajunge în final, parcurgând 2 semifinale.

Totodată, pe lângă prestația reală a participanților și desemnarea câștigătorilor, organizatorii Diamond Challenge au desfășurat și activități de teambuilding pentru participanți, ateliere de lucru, sesiuni de mentorat și excursii la centrele de inovare din campus. Misiunea principală a concursului fiind de fapt - de a preda, de a uni și de a construi o rețea globală de tineri activi și întreprinzători, care nu doar își vor implementa ideile de afaceri, ci vor colabora și cu colegii lor din diferite părți ale lumii.

8

În ciuda concurenței puternice și a ariei geografice extinse a competiției, câștigătorii selecției din Moldova, echipa GEN2GEN a reușit să treacă cu brio de ambele semifinale și au ajuns în etapa finală, unde au concurat cu trei echipe din SUA: MatchMeds (Maryland, New Jersey,), The Oil Magnet (Illinois) și SOBROS (California, New Hampshire, Texas). Drept rezultat, echipa din Moldova s-a clasat pe locul 4 și a luat un premiu special în valoare de 2.000 de dolari.

De altfel, Diamond Challenge nu este doar o bătălie pentru premiile dispuse pentru participanți, ci în primul rând reprezintă o oportunitate pentru tineri să obțină un feedback constructiv din partea juriului cu privire la ideile sale de afacere. 

De această dată, Moldova s-a făcut auzită și cunoscută prin faptul că echipa GEN2GEN a propus o idee inedită, menită să combată consecințele uneia dintre cele mai actuale probleme pentru Republica Moldova - pensiile mici. Aceștia au propus crearea unei platforme web destinată angajării persoanelor în etate din R.Moldova. Astfel, bătrânii în schimbul unor servicii ( curețenie, instruiri, etc) vor fi remunerați.

14

Daria Bounegru, membra echipei GEN2GEN a specificat: "Pentru mine să vizitez SUA a fost un vis, care datorită competiției Diamond Challenge a devenit real. Totodată, datorită acestei competiției am reușit să îmi dezvolt un set de abilități noi care îmi vor contura personalitatea. De altfel, am reușit să desprind și oportunități noi care cu certitudine mă vor ajuta la dezvoltarea carierei.

Summitul Diamond Challenge 2019 a reușit să reunească tinerii entuziasmați, care nu au ezitat să se împărtă cu cunoștințele și experiența sa. Pe parcursul competiției a fost o atmosferă foarte amicală în colectiv și am avut parte de susținere continuu din partea tuturor echipelor pe parcursul accederii noastre în următoarele etape ale competiției. Fiecare evoluție a noastră m-a învățat să fiu mai curajoasă și să lupt cu friciile mele. Sunt foarte fericită că am avut parte oportunitatea să particip la Diamond Challenge - o experiență unică care cu siguranță mă va ajuta să am o carieră de succes".

21

"La început, când m-am aventurat în competiția Diamond Challenge nici nu îmi puteam imagina că voi reuși să ajung în SUA. Însă, iată că visul meu a devenit realitate datorită acestei competiții.

Pe lângă faptul că aceasta mi-a oferit posibilitatea să vizitez renumitele obiective turistice din SUA: Statuia Libertății, Brooklyn Bridge, Rockefeller Center etc, totuși, în principal aceasta mi-a oferit posibilitatea să mă dezvolt personal. Am învățat să nu mai am frică de public și să mă simt liber să țin un discurs public, să prepar omletă :), să îmi dezvolt ideile și să lucrez în echipă - abilități care cu certitudine îmi vor prinde bine în viitor.

Per ansamblu, pe parcursul Summitului Diamond Challenge a fost o atmosferă foarte prietenoasă, unde am reușit să cunosc mulți tineri entuziasmați și cu idei creative. Totodată, am avut ocazia să cunosc investitori și antreprenori, de la care cu certitudine pot învăța lucruri noi. Aceste cunoștințe ne vor ajuta să ne îmbunătățim și mai mult proiectul nostru!

Le sunt foarte recunoscător tuturor organizatorilor pentru experiența și emoțiile de care am avut parte pe parcursul acestei călătorii.", a adăugat Alexei Murineț.

În edițiile anterioare, alte patru dintre echipele din R.Moldova au reușit să se claseze în finalele internaționale, unde au reprezentat cu demnitate țara și au obținut premii bănești în sumă de peste 16.000$.

IMG 4580 1

Reamintim că competiția Diamond Challenge Moldova este implementată de INVENTO cu suportul Universității Delaware. Iar, desfășurarea celei de-a VI-a ediții în Republica Moldova a fost posibilă datorită sponsorilor și partenerilor proiectului:

Sponsor general - Turkish Airlines;

Sponsori - Moldova Agroindbank; Purcari Wines;

Parteneri - Centrul pentru tineri “MAIB studio Avanti”, FLEX Moldova, American Councils for International Education, JCI Chisinau.

______________________

*Echipa de management a proiectului Diamond Challenge Moldova și echipa GEN2GEN le aduce sincere mulțumiri sponsorilor și partenerilor proiectului, cât și tuturor persoanelor care au contribuit financiar prin intermediul platformei Indiegogo, la deplasarea echipei în Statele Unite ale Americii, la finala internațională a concursului Diamond Challenge.

**Pentru mai multe fotografii și detalii, vizitați pagina noastră de Facebook Diamond Challenge Moldova.Organizații vizate: Invento | JCI Chisinau |


Ajută-ne să distribuim acest articol: