Probațiunea și societatea civilă – un nou pas către dezvoltarea colaborării în beneficiul ultim al societății



Mâine, 23 septembrie, va avea loc la Chișinău masa rotundă cu tema ”Noi oportunități de dezvoltare a parteneriatului Inspectoratului Național de Probațiune cu societatea civilă”, organizată cu sprijinul Proiectului finanțat de Uniunea Europeană ”Sprijin acordat sistemelor de executare, probațiune și reabilitare în Moldova” (EUTAP 4).

 Inspectoratul Național  de Probațiune și A.O ”Inițiativa Pozitivă” vor explora posibilitățile de consolidare a unui parteneriat, plecându-se de la ideea că este necesară încurajarea cooperării între instituții ale statului cu organizații ale societății  civile, acestea din urmă putând interveni acolo unde statul nu are resurse suficiente. Totodată, este important de menționat că problemele oamenilor în conflict cu legea – subiecți în probațiune – sunt, în cele din urmă problemele societății în ansamblul său.

Masa rotundă va fi deschisă de dl Anatolie Munteanu, viceministru al justiției. Vor participa directorul interimar al Inspectoratului Național  de Probațiune, președintele A.O ”Inițiativa Pozitivă”, liderul proiectului UE EUTAP 4, șefii birourilor de probațiune din Moldova, invitați din Ucraina.

Masa rotundă va avea loc la  "Le Roi Business Centre", Str. Sfatul Tarii 29, început la ora 9:00