hackathon

Împreună pentru tinerii supraviețuitori de cancer din Republica Moldova

Ajută-ne să distribuim acest articol:
Ajută tinerii supraviețuitori de cancer din Republica Moldova să participe la Tabăra de Vară organizată în România.
Poți susține campania aici: bit.do/supravietuitorii-de-cancer sau la numărul 1555, folosind codul 952, valabil abonaților Moldcell, Unite și Moldtelecom. 
Mulțumim Guvern24 pentru susținerea proiectului Împreună pentru tinerii supraviețuitori de cancer!
 
Scopul acestui proiect este implicarea a 15 tineri supraviețuitori de cancer care au finalizat tratamentul oncologic în cadrul Institutului Oncologic Chișinău, la Întâlnirea Anuală a tinerilor supraviețuitori de cancer organizată în România, de către Asociație Little People România, eveniment în care participanții vor beneficia de clipe de neuitat petrecute alături de tineri care au trăi experiențe similare dar și de posibilitatea de a obține informații în ceea ce privește îmbunătățirea calității vieții post tratament, suport în reintegrare socială, cunoașterea  unor facilități prevăzute de către lege și încurajarea de a deveni o voce puternică care transmite mesajul pozitiv al supraviețuirii cancerului și ce poate induce schimbările necesare în contextul oncopediatric.
 
​Asociația Little People România are o experiență de 10 ani în organizarea de astfel de eveniment, pe parcursul cărora tinerii supraviețuitori de cancer au reușit să vorbească deschis despre problemele întâlnite la încercarea de reintegrare socială, dificultățile legate de aceasta și să găsească suport și soluții în gestionarea situațiilor dificile.

În anul 2016, tinerii au participat la ateliere de dezvoltare personală, activități sportive, workshopuri creative, excursii, având posibilitatea să comunice cu alți tineri din Republica Moldova și România care au învins cancerul. Tinerii supraviețuitori au fost grupați în echipe a câte 15 persoane, fiecare echipă având teamleaderi formați din specialiști psihoterapeuți din cadrul asociației, precum și supraviețuitori majori de cancer, ceea ce a adăugat mult la spiritul de echipă, dezvoltării abilităților de reintegrare socială, normalizare a spectrului psiho-emoțional, sporirea capacităților de adaptare și autoapreciere pozitivă. Și sigur multă energie pozitivă, cadouri, prieteni și amintiri frumoase pentru o viață întreagă.

​A X-a ediție a acestei​
 întâlnirii de vară a tinerilor supraviețuitori de cancer minori va avea loc
​, anul acesta​
 în perioada 3-8 septembrie, pe frumoasele dealuri ale comunei Moieciu din România, pentru foști pacienți cu vârsta cuprinsă între 13-17 ani.

Tabara este gratuită pentru tinerii supravițuitori de cancer, costurile legate de transport, cazare și mâncare vor fi acoperite de către asociație prin sprijinul TĂU.​

 

Alte articole de acest autor:Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.