hackathon

Do it for Bunica a lansat o campanie de fundraising pentru a-și realiza visul american

12717750_902849126497504_2753778786849753618_n
 
„Do it for bunica” se află la jumătate de drum în realizarea visului lor. În urma votingului încheiat săptămâna trecută, echipa Do it for Bunica a intrat în top 4 echipe la categoria Social Venture a competiției americane de business Diamond Challenge și a fost invitată să participe la finala internațională a concursului, care va avea loc în aprilie la Delaware, SUA. Pentru a-și realiza visul american, echipa apelează la generozitatea tuturor care cred în puterea viselor, a antreprenoriatului social și a tinerilor talentați din Republica Moldova.

Oricine vrea să participe la realizarea visului acestei tinere echipe, poate vizita pagina campaniei și dona o sumă simbolică. Suma dată va acoperi cheltuielile de călătorie și cazare pentru întreaga echipă.

Cât despre Do it for Bunica, aceasta reprezintă o platformă web destinată migranților din R.Moldova, unde aceștia pot găsi și plăti online tineri / adolescenți localnici pentru a ajuta părinții lor vârstnici cu treburile gospodărești.

Sursa ideii:

Lucru bine știut, oportunitățile limitate de locuri de muncă în Moldova au forțat mulți dintre  moldoveni să migreze în afara țării în căutarea surselor alternative de existență. În foarte multe cazuri, părinții lor vârstnici sunt lăsați să se descurce singuri. Grijile constante ale concetățenilor noștri imigrați se împart între: grija pentru părinții în vârstă și  pentru copiii lăsați pe responsabilitatea acestora.

Mai multe despre concept:

Do it for Bunica – formată din patru adolescenți din Orhei, vine să soluționeze una dintre aceste probleme. Într-un viitor apropiat, orice tânăr se va putea înregistra pe platforma web a proiectului, își va crea un profil cu toate informațiile necesare, unde de altfel va specifica activitățile pe care le poate executa și serviciile pe care le poate presta. Pe profilul acestuia vor apărea și comentarii, recomandări de la persoanele cu care acesta / aceasta a mai colaborat anterior. Muncitorii migranți vor putea cerceta baza de date pentru a găsi printre tinerii înregistrați ajutorul perfect pentru familia sa de acasă. Acesta va putea fi selectat după mai multe criterii, inclusiv cel al proximității față de familia clientului. Do it for Bunica va păstra un procent mic din plăți pentru a acoperi transferurile bancare și pentru a-și extinde misiunea socială. Echipa se angajează să folosească un mic procentaj din profiturile sale pentru a plăti tinerii să viziteze familiile social-vulnerabile care nu-și permit asemenea servicii de ajutor. Do it for Bunica este un concept asemănător bine cunoscutei platformei Airbnb™, însă care vă va ajuta să găsiți ajutoare locale în rândurile tineretului, dispuse să asiste în treburile zilnice persoanele în vârstă. Mai mult de atât, platforma dată are menirea de a oferi oportunități de angajare part-time pentru adolescenți.

La data de 15 aprilie, la Delaware, SUA, echipa Do it for Bunica va lupta pentru premiul mare în valoare de 10.000$.

Diamond Challenge este o competiției de business de origine americană, ce se află deja la a treia ediție în Republica Moldova. În edițiile anterioare, trei dintre echipele din R.Moldova au reușit să să clasifice în finalele internaționale, unde au reprezentat cu demnitate țara și au obținut premii bănești în sumă de peste 6000$.

Proiectul „Diamond Challenge Moldova” este implementat de A.O. INVENTO în colaborare cu Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri, cu susținerea financiară a Ministerului Tineretului și Sportului în cadrul Programului de Granturi 2015”, a University of Delaware – Horn Program in Entrepreneurship și a Ambasadei Statelor Unite în Republica Moldova.

Persoană de contact:

Ana Mîrza, PR Manager Diamond Challenge Moldova

Telefon: 069007798

Email: info@diamondchallengemoldova.org / anamirza21@gmail.com

12728809_903291016453315_1307319453144321908_n
Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.