Distribuie prietenilor:


Pe data de 7 iulie pe Piața Marii Adunări Naționale va avea loc manifestarea „Împreună pentru viață”, consacrată Zilei internaţionale împotriva abuzului şi traficului ilicit de droguri

La începutul evenimentului va avea loc un briefing pentru presă, la carevor participa reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale; Ministerul Justiției; Ministerul Afacerilor Interne; Inspectoratul General al Poliției, precum și reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale.

În această zi pentru toți doritorii pe piață vor funcționa câteva zone:

Zona sportivă, în care vor participa luptătorii clubului "Bercut Fight Club". Membrii clubului vor prezenta niște exerciții și vor răspunde la orice întrebare cu privire la apartenența la club. Asemenea în cadrul zonei de sport, va fi prezentat jocul sportiv "Laser Tag", ca unul din direcțiile sportului de tip activ. Activitatea va fi prezentată de către clubul TACTICS.

Zona medicală, în care fiecare doritor va putea măsura tensiunea, înălțimea și greutatea, precum și să consulte medicul-narcolog și psihologul cu privire la tratamentul dependenței de droguri.

Zona pentru copii – special pentru copii va activa un animator. Picii vor putea să rezolve diferite situații de problemă, să deseneze, să coloreze, precum și să confecționeze o căsuță pentru păsări cu mâinile proprii.

Zona de testare HIV, sifilis – pe parcursul întregii manifestări orice doritor va putea efectua testul expres în baza sângelui capilar. Testarea se va efectua anonim și confidențial.

Zona de informare despre serviciile de reabilitare și psihosociale din cadrul organizației „Inițiativa Pozitivă”. Aici veți putea cunoaște complexul de servicii prestate de organizația obștească persoanelor consumatoare de substanțe psihoactive și anturajului lor.

Zona poliției – în această zi pe piață vor fi expuse mașinile cu destinație specială ale Inspectoratului General de Poliție.

Colaboratorii serviciului vor vorbi despre munca lor și despre serviciile prestate.

Manifestația „Împreună pentru viață” va avea loc de la orele 10:00 până la 14:00 pe Piața Marii Adunări Naționale.

Organizatori: Direcția Antidrog al Inspectoratului General al Poliției și asociația obștească „Inițiativa Pozitivă”.

Cu suportul financiar UNICEF și UCIMP

Pentru informatii: În Republica Moldova oficial sunt înregistrate 12.000 de persoane dependente de substanțe psihoactive.

Conform evaluărilor specialiștilor, numărul estimativ al acestora este de 39 200 de persoane.

Cel mai des, drogurile sunt consumate la vârsta de 19-30 de ani.

Anul acesta, Ziua internaţionala împotriva abuzului şi traficului ilicit de droguri este sărbătorită oficial în Moldova pentru prima dată.

Penru informatii suplimentare: Elena Derjanschi, + (373) 600 107 06logoStarNet

Serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet


Ajută-ne să distribuim acest articol: