Distribuie prietenilor:


Oficiul Avocatului Poporului și consiliul pentru Prevenirea Torturii, în contextul Zilei Internaționale pentru Sprijinul Victimelor Torturii vor organiza mai multe activități cu scopul de a atrage atenția opiniei publice asupra problemei torturi și relelor tratamente. Invităm reprezentanții mass-media și toate persoanele interesate de tematica activităților să participe. 

Vezi Agenda săptămînii: 

  • Luni, la 25 iunie 2018, începînd cu ora 09.00, Consiliul pentru prevenirea torturii organizează masa rotundă „Situația în locurile de detenție în Republica Moldova pentru anul 2017. Constatările Consiliului pentru Prevenirea torturii
  • 25 iunie, la ora 10.00 emisiunea „Spațiu public” în direct la Radio Moldova cu Alexandru Zubco, șef Secție, Secția Prevenirea Torturii Oficiul Avocatului Poporului și Ludmila Popovici, director al Centrului de reabilitare a victimelor torturii „Memoria”
  • La 25 iunie, începînd cu ora 14.00,  Consiliul pentru prevenirea torturii organizează masă rotundă „Situația în locurile de detenție din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției sociale pentru anul 2017. Constatările  Consiliului pentru Prevenirea Torturii”
  • 26 iunie 2018, începînd cu ora 09.15, )”, în sala de conferințe a hotelului „Jolly Alon”, Consiliul pentru prevenirea torturii va desfășura masă rotundă „Situația în locurile de detenție din cadrul Inspectoratului General de Poliție și a Ministerului Afacerilor Interne pentru anul 2017. Constatările  Consiliului pentru Prevenirea Torturii”
  • La 26 iunie, la ora 20.30, în scuarul Arcului de Triumf va fi organizată Acțiunea de comemorare a victimelor torturii și de solidarizare împotriva torturii „Lanț uman împotriva torturii” 
  • 27 iunie 2018, începînd cu ora 10.00,Avocatul Poporului pentru drepturile copilului Maia Bănărescu se va întîlni cu femeile cu copii din Penitenciarul de la Rusca
  • La 28 iunie începînd cu ora 10.00,Oficiul Avocatului Poporului va transmite Administrației Naționale a Penitenciarelor panouri cu materiale informative în domeniul prevenirii și combateri torturii. 
  • La 28 iunie începînd cu ora 13.00 Consiliul pentru prevenirea torturii organizează  în sala de conferințe a hotelului „Jolly Alon” masa rotundă „Situația în locurile de detenție din Administrației Naționale a Penitenciarelor din subordinea Ministerului Justiției pentru anul 2017. Constatările  Consiliului pentru Prevenirea Torturii.”
  • La 29 iunie 2018, începînd cu ora 10.00Avocatul Poporului pentru drepturile copilului Maia Bănărescu se va întîlni cu femeile cu copii din Penitenciarul nr. 16

 

Detalii vezi aici: http://ombudsman.md/sites/default/files/agenda_sapatminii.pdf

 

Informații la telefon:
060002667 Ina Galan, consultant în SPDORIC OAP

Notă: partciparea la evenimentele din penitenciare necesită coordonări speciale.logoStarNet

Serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet


Ajută-ne să distribuim acest articol: