Distribuie prietenilor:


AOPD selectează un OSC membru al Platformei preocupate de promovarea drepturilor Persoanelor cu Dizabilități în vederea consultării Proiectului hotărîrii Guvernului ”Pentru aprobarea Programului național de dezinstituționalizare a persoanelor cu dizabilități intelectuale și psihosociale din instituțiile rezidențiale subordonate Agenției Naționale Asistență Socială, pentru anii 2018-2026” 

 PROIECT: „Parteneriate locale și implicare națională pentru incluziunea persoanelor cu dizabilități”.

CONTEXT: Alianța Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități (AOPD) implementează în perioada ianuarie –decembrie 2018 proiectul „Parteneriate locale și implicare națională pentru incluziunea persoanelor cu dizabilități”. În cadrul acestui proiect, AOPD asigură secretariatul Platformei preocupate de promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități, care actualmente este formată din 35 de OSC-uri membre.  Proiectul este implementat cu suportul Fundației Est-Europene, din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare și Guvernul Suediei.
Scopul proiectului este de a implica activ persoanele cu dizabilități la luarea deciziilor ce îi vizează și de a beneficia de un mediu mai favorabil incluziunii sociale, datorită capacităților instituționale sporite ale APL și OSC de a implementa politici publice care asigură respectarea drepturilor acestor persoane.
În vederea realizării Obiectivului 2 - Advocacy pentru influențarea politicilor emergente cu implicarea membrilor Platformei preocupate de promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități, AOPD selectează un OSC membru al Platformei, preocupate de promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități în vederea consultării Proiectului hotărîrii Guvernului ”Pentru aprobarea Programului național de dezinstituționalizare a persoanelor cu dizabilități intelectuale și psihosociale din instituțiile rezidențiale subordonate Agenției Naționale Asistență Socială, pentru anii 2018-2026” 

Scopul activității este de a implica prin metoda de coaching membrii Platformei în procesul de consultare.
Procesul de consultare va cuprinde următoarele etape:
* consultarea proiectului cu membrii Platformei și comasarea recomandărilor în cadrul unui atelier de lucru;
* elaborarea scrisorii de poziție în termenii stabiliți;
* monitorizarea transpunerii recomandărilor în varianta finală a Programului național de dezinstituționalizare a persoanelor cu dizabilități intelectuale și psihosociale din instituțiile rezidențiale subordonate Agenției Naționale Asistență Socială, pentru anii 2018-2026”.
*
Criterii de eligibilitate:
(1)   Angajament ferm de a respecta toate etapele descrise în procesul de consultare;
(2)   Membru al Platformei preocupate de promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități;
(3) Cunoștințe avansate în cartarea documentelor de politici și reformei dezinstituționalizării.
 DOSARUL DE APLICARE VA CONȚINE:
1.CV-ul organizației și CV-ul persoanei responsabile;
Organizațiile care doresc să participe vor expedia dosarele la adresa de e-mail cretu.aopd@gmail.com, cu mențiunea ”Consultant Programul național de dezinstituționalizare”, până la data de 23 mai 2018. Persoană de contact: Maria Crețu 078273876logoStarNet

Serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet


Ajută-ne să distribuim acest articol: