Distribuie prietenilor:


Sub sloganul „SĂNĂTATEA TA CONTEAZĂ!”, AO „CASMED” în parteneriat cu AO „Pro Comunitate Băhrinești” și Primăria satului Băhrinești celebrează  pe data de 07 Aprilie 2017 „ Ziua Mondială a Sănătății”.

Fiind lansat în 2012 de către Organizația Mondială a Sănătății, conceptul de îmbătrânire activă se regăsește  în agenda de activități a Asociației Obștești „CASMED”, care își propune, al doilea an consecutiv, să crească responsabilizarea și participarea persoanelor în vârstă în societate. Or, conceptul vizează crearea de opurtunități în scopul îmbunătățirii calității vieții persoanelor vârstnice, promovarea unui stil de viață sănătos și, prin aceasta, prevenirea principalelor cauze de îmbolnăvire tipice vârstnicilor. Conceptul de îmbătrânire activă se refera la continuarea participării persoanelor vârstnice la viața economică, socială, culturală, spirituală a comunității, scopul fiind creșterea speranței de viață sănătoasă și calitatea vieții.

 Mesajele cheie ale campaniei sunt:

  • modul sănătos de viață pe tot parcursul vieții are ca rezultat o bătrânețe activă, sănătoasă și fericită.
  • vârstnicii reprezintă membri valoroși ai societății.
  • comunitățile care încurajează participarea activă a vârstnicilor sunt mai bine pregătite pentru pentru provocările din viitor.

 În acest context, ne propunem să organizăm competiții sportive și concursuri interactive cu implicarea a 25 de participanți seniori din diferite localități, care vin să promoveze modul sănătos de viață și metode de prevenire a diferitor boli cronice tipice vârstnicilor. Participanții, divizați în 5 echipe, vor avea posibilitate să-și măsoare puterile în activități de mers șerpuitor peste obstacole, rostogolirea mingei, aruncarea mingei, tramsmiterea bastonului deasupra capului, etc. Echipa câștigătoare va pleca acasă cu premiul cel mare oferit de organizatori, dar și certificate de participare la acest eveniment.

În calitate de organizator, AO “CASMED”, AO „Pro Comunitate Băhrinești” și Primăria satului Băhrinești își exprimă încrederea că această campanie va contribui la sensibilizarea membrilor comunității privind conceptul de îmbătrânire activă.

Persoana de contact: Dorina Rotaraș

Tel. +37323127674

Mobil: +37369244888

E-mail: casmed.md@gmail.comlogoStarNet

Serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet


Ajută-ne să distribuim acest articol: