Anunț de selectare a formatorilor/formatoarelor în domeniul participării copilului

Distribuie prietenilor:Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) selectează formatori/formatoare stabiliți/stabilite în Republica Moldova sau în afara țării ce ar urma să proiecteze, desfășoare și evalueze activități de instruire online cu elevii ce activează în Consiliile Elevilor din învățământul general și din cel profesional tehnic.CIDDC este o organizație nonguvernamentală, care activează în Moldova de 20 de ani. Informăm şi instruim ADULȚII care vin în contact cu copiii să înțeleagă ce nevoi are copilul și cum să le satisfacă în familie, la școală sau alt mediu. Susținem COPIII să-și facă vocea auzită și să influențeze deciziile autorităților. Oferim suport AUTORITĂȚILOR de a ține cont de drepturile copilului atunci când iau decizii.

Ne dorim o societate în care fiecare copil este respectat şi tratat ca fiinţă umană cu drepturi depline.Facilitatorii/facilitatoarele vor susține pe parcursul anului de studii 2020-2021 unul sau mai multe consilii ale elevilor din instituțiile de învățământ implicate în programele CIDDC.Obiectivele activităților sunt de a-i ajuta pe elevi să:

  • își crească gradul de înțelegere a drepturilor copilului, în special a dreptului la participare/opinie;
  • clarifice rolul, funcțiile și modul de funcționare a Consiliului Elevilor în cadrul școlii;
  • dezvolte și aplice instrumente de cercetare și pledoarie privind opinia elevilor despre nevoile/problemele lor la școală;

Calificarea și abilitățile candidaților/candidatelor:

  • competențe de valorizare a demnității umane a drepturilor omului/copilului și diversității;
  • abordare bazată pe drepturile copilului;
  • cunoștințe și formare în domeniul drepturilor omului/copilului;
  • experiență în facilitarea cursurilor de instruire în domeniul drepturilor omului/copilului;
  • cunoașterea limbilor română (excelent) și rusă (excelent, mediu).

Persoanele interesate vor transmite la adresa [email protected] CV-ul cu indicarea a 2 persoane de referință și o scrisoare de motivare.

Termenul limită de transmitere a dosarelor: 12 august, 2020.

Doar candidații/ele selectați/e vor fi contactați/e pentru interviu. CIDDC își rezervă dreptul de a respinge dosarele de aplicare incomplete sau cele depuse după expirarea termenului limită indicat.

Procedura de recrutare a CIDDC se bazează pe angajamentul nostru ferm cu privire la protecția față de toate formele de violență a copilului în cadrul proiectelor şi activităților noastre, precum și în afara organizației. CIDDC are o politică de protecție a copilului; candidatul selectat va semna o declarație prin care se va angaja să respecte această politică.

Pentru informații suplimentare contactați:
Mob: 068499746
Email: [email protected]
Persoană de contact: Irina Gușan, Coordonatoare program participarea copilului, CIDDC


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet

Logati-va cu una din retelele sociale pentru a crea un cont nou. Puteti modifica datele de acces si alege o parola dupa crearea contului.