API angajează companie specializată în elaborarea și promovarea GIF-urilor

Distribuie prietenilor:


Asociația Presei Independente (API) anunță un concurs deschis pentru selectarea unei companii specializate în elaborarea și promovarea imaginilor de format GIF. Compania va fi angajată pentru elaborarea și promovarea GIF-urilor la tema asistenței UE în procesul de mobilizare și implicare a cetățenilor în dezvoltarea sustenabilă și modernizarea serviciilor publice în următoarele domenii: aprovizionare cu apă și canalizare (AAC), managementul deșeurilor solide (MDS), eficiență energetică (EE) și protecția mediului în regiunile Republicii Moldova.

Compania selectată va realiza 12 GIF-uri (în limbile română și rusă), care vor conține mesaje privind:

  • sensibilizarea cetățenilor cu privire la problemele de dezvoltare durabilă, inclusiv din domeniile AAC, MDS și EE și impactul acestora asupra schimbărilor climatice;
  • informarea cetăţenilor despre drepturile/obligaţiile lor în calitate de consumatori de servicii publice locale (abonarea și plata pentru servicii publice, înțelegerea scopului tarifelor pentru acoperirea costurilor de furnizare a serviciilor, descurajarea acțiunilor, precum: conexiunile ilegale la sistemul public de alimentare cu apă și de canalizare, manipularea contoarelor/deversarea apelor uzate și depozitarea deșeurilor în locuri neautorizate);
  • promovarea parteneriatului durabil dintre autoritățile publice locale şi cetăţeni în procesul de îmbunătăţire a serviciilor publice şi de implicare a comunităţilor în procesul decizional legat de investiţiile locale (planificarea şi monitorizarea participativă a infrastructurii publice şi serviciilor publice locale).

Compania selectată va asigura promovarea eficientă a GIF-urilor pe diverse platforme on-line/media (portaluri, site-uri etc.) locale și naționale, de limbă română și rusă. GIF-urile vor fi realizate într-un limbaj simplu și atractiv pentru diferite categorii de public, în baza unor mesaje elaborate de un expert angajat de API.

Cerințe de eligibilitate pentru compania executoare:

  • să fie persoană juridică rezidentă în R. Moldova și să aibă experiență relevantă de cel puțin 2 ani;
  • să prezinte exemple ale unor lucrări similare, elaborate anterior;
  • să dispună de personal calificat în realizarea angajamentelor;
  • să ofere o scrisoare de garanție, prin care asigură că va fi flexibilă în procesul de colaborare și de executare a sarcinilor, va avea o abordare creativă, iar eventualele solicitări venite din partea API de modificare/adaptare a sarcinilor convenite inițial vor fi analizate, eventual îmbunătățite și oferite soluții tehnice pentru realizarea acestora;
  • să confirme dotarea cu echipament necesar pentru realizarea angajamentelor;
  • să manifeste originalitate, atitudine pro-activă, viziune de ansamblu.

În procesul de selectare a companiei va fi apreciată atitudinea originală și creativă în elaborarea și promovarea cu impact a GIF-urilor la nivel local.

Compania selectată va trebui să asigure executarea serviciilor de realizare/promovare a GIF-urilor, conform unui calendar convenit cu API. Primul GIF urmează a fi lansat cel târziu la începutul lunii iunie 2020. Termenii de referință pot fi accesați aici.

Data limită de prezentare a dosarelor: 1 mai 2020, ora 18:00.

Dosarele pot fi expediate prin e-mail – cristina.bobirca@api.md     

Doar companiile pre-selectate vor fi contactate și invitate să facă o prezentare a propunerilor lor privind producerea și promovarea GIF-urilor.

Pentru informații suplimentare: e-mail cristina.bobirca@api.md (persoană de contact – Cristina Bobîrcă).

Proiectul „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova” este finanțat de către Uniunea Europeană și este implementat de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API). 


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet