Anunțuri

Distribuie prietenilor:


Tinerii care studiază peste hotare sunt îndemnați să participe la concursul național „Gala Studenților Originari din Republica Moldova” (GSORM). Proiectul se organizează al optulea an consecutiv și are drept scop identificarea și premierea tinerilor originari din Republica Moldova care studiază la universități internaționale și obțin rezultate academice și extra-curriculare remarcabile.

Prin muncă, ambiție și efort, laureații Galei devin modele de succes pentru întreaga comunitate. Astfel, la edițiile precedente au aplicat peste 1000 de studenți moldoveni din 30 țări.

Laureati

Pe lângă rubricile tradiționale (Licență, Masterat, Doctorat, Arte, Erasmus), în acest an, echipa de organizare a GSORM anunță categorii de premiere noi:

  • Premiul ,,Repatriot” – premiul pentru tinerii care studiază în România;
  • Premiul Francofonie – premiul pentru tinerii încadrați într-un program de studiu cu predare în limba franceză;
  • Premiu acordat prin vot public ,,Voluntarul anului” introdus pentru a valorifica experiența de voluntariat internațional a tinerilor din Republica Moldova;
  • Premiu acordat prin vot public ,,Profesori care inspiră”, prin care studenții își pot nominaliza profesorul care a contribuit la dezvoltarea academică și personală a acestora.

În contextul epidemiologic actual, anul acesta se anunță o ediție unică a evenimentului! În premieră, Gala Studenților Originari din Republica Moldova va avea loc în format digital, depășind distanța și fusele orare!

 

Evenimentul va include 3 rubrici:

  • „Concursul de Excelență” – rubrica tradițională, care premiază cei mai buni studenți moldoveni din străinătate conform informațiilor prezentate în dosarul de participare. Juriul va ține cont atât de rezultatele academice, de implicarea civică/socială, precum și de promovarea Republicii Moldova în țara de reședință sau în alte contexte internaționale.
  • Atelierele tematice în formula „Tineri pentru tineri” desfășurate de către tineri care s-au integrat în lumea profesională și pot împărtăși cunoștințe, experiențe și idei ce ar contribui la dezvoltarea personală și profesională a tinerilor de acasă;
  • „GSORM Talks” - panel de discuție care va reuni tineri vizionari și personalități notorii în jurul unui subiect de importanță pentru publicul Galei.

Criteriile de eligibilitate pot fi accesate pe site-ul oficial al proiectului http://galastudentilor.md/. Studenții sunt invitați să aplice la concurs prin încărcarea CV-ului și a unui video pe pagina web a Galei.

  • Depunerea dosarelor: 1 octombrie – 31 octombrie
  • Procesul de Jurizare: 1 noiembrie – 6 decembrie
  • Ceremonia de premiere: 27 decembrie.

De curând a fost lansată campania de crowdfunding, în scopul organizării celei de-a VIII-a ediții a GSORM. Sperăm ca studenții, absolvenții și implicit Diaspora să susțină aspirațiile și valorile proiectului GSORM, donând o sumă cât de simbolică pentru urganizarea acestuia.


Distribuie prietenilor:


Articolele publicate din 1 iunie 2020 nu au fost supuse verificarilor

logoStarNet

Hostingul si serviciile internet pentru administrarea portalului CIVIC.MD sunt oferite gratuit de compania Starnet