Se angajează Analist(ă) de Politici Publice

Ajută-ne să distribuim acest articol:

Organizația HelpAge International ajută persoanele în vârstă să își apere drepturile, să lupte contra discriminării și să depășească sărăcia, pentru ca să poată trăi în siguranță, cu demnitate, activ și sănătos.

Organizația HelpAge International angajează o persoană care să realizeze analize de politici în cadrul proiectului „Integrarea Îmbătrânirii Active în Politicile Publice în Republica Moldova”, implementat de HelpAge International Moldova și Platforma pentru Îmbătrânire Activă, cu suportul Fundaţiei Est-Europene în parteneriat cu Centrul “Parteneriat pentru Dezvoltare”, din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și cofinanțat de Suedia.

Analistul de Politici Publice:

În calitate de analist(ă) de politici publice, veți analiza și evalua tendințele politice, sociale și economice din țară, relevante pentru îmbătrânirea activă și veți oferi contribuții substanțiale în dezvoltarea recomandărilor pentru a integra mai bine necesitățile vârstnicilor și îmbătrânirea activă în politicile publice, cu accent pe protecția socială, sănătate și drepturile vârstnicilor. Veți lucra în strânsă colaborare cu reprezentanții organizațiilor membre ale Platformei pentru Îmbătrânirea Activă (organizații neguvernamentale) și veți dezvolta poziția comună privind politici publice în vigoare sau la etapă de proiect.

Priorități și Sarcini Principale:

 • Să coordoneze implementarea proiectului "Integrarea Îmbătrânirii Active în Politicile Publice în Republica Moldova" și activitatea Platformei pentru Îmbătrânirea Activă, prin îndeplinirea sarcinilor administrative și logistice necesare pentru a atinge rezultatele propuse ale proiectului;
 • Să analizeze și să monitorizeze mediului politic, social și economic și politicile publice, relevante îmbătrânirii active, și să ghideze intervențiile din partea organizațiilor membre ale Platformei pentru Îmbătrânirea Activă, inclusiv și a organizației HelpAge International în Moldova.
 • Să cunoască și să se informeze continuu despre cele mai recente tendințe și strategii internaționale și naționale referitoare domeniului de îmbătrânire activă și drepturile persoanelor în vârstă, la necesitățile de adaptare a politicilor în conformitate cu tendințele demografice, și despre documentele strategice ale Guvernului.
 • Să aibă abilități de a pregăti sinteze analitice, sumare, documente de opinii, în dependență de necesitățile de intervenție identificate și să poată decide asupra metodelor de influențare și advocacy.
 • Să contribuie în mod substanțial la formularea de recomandări de politică, pentru îmbunătățirea situației persoanelor în vârstă, pentru care să aplice bine abilități de monitorizare, colectare a datelor și analiză.
 • Să dețină abilități excelente de raportare, de realizarea a prezentărilor (grafice, PPP, altele), abilități de moderare a evenimentelor (ședințe, evenimente publice, etc) și de comunicare cu diverși actori.
 • Să asigure buna desfășurare a activităților de advocacy (conferințe, sesiuni de informare, campanii, etc) ale HelpAge International și Platformei pentru Îmbătrânire Activă, pentru care va pregăti documentele de suport, comunicarea cu părțile interesate și circularea informației, altele.

Candidatul solicitat trebuie:

 • să aibă o experiență de minim 3 ani de experiență de lucru în cadrul agențiilor de dezvoltare sau experiență similară în calitate de analist(ă) de politici publice.
 • să aibă studii superioare în unul din domeniile științe politice, administrare publică, relații internaționale, sociologie sau alte domenii conexe;
 • să aibă abilități bune de cercetare, analiză și interpretare a datele;
 • să aibă capacitate de a scrie și structura rapoarte analitice, documente de poziție;
 • să aibă capacități excelente de analiză și gândire critică;
 • să dețină abilități manageriale și administrative, iar activitatea anterioară în proiect cu finanțare externă va constitui un avantaj;
 • să aibă spirit bun de echipă, diplomatic/(că) și tolerant/(ă);
 • să fie flexibil(ă) și disponibil(ă) pentru călătorii pe teritoriul țării și în afară, în funcție de necesitate, de regulă pe termen scurt.
 • să aibă abilități bune în domeniul IT (utilizare a calculatorului, a internetului, rețele de socializare), în colectare și prelucrare de date, la fel de analiză și interpretare a acestora.
 • să cunoască la nivel avansat limba română, nivel intermediar-avansat limba engleză, iar cunoașterea limbii ruse și a alor limbi va constitui un avantaj.

Postul vacant este anunțat pentru funcție full-time, cu contract încheiat pe un an, începând din ianuarie 2019, cu posibilitate de extindere și este în Chișinău.

Pentru a aplica la funcția vacantă anunțată este necesar să expediați CV-ul și o Scrisoare de Intenție (în care să indicați 2-3 persoane de referință și contactele) la adresa: officehelpage@gmail.com  sau prin poștă la adresa: Chişinău, MD-2005, str. Bănulescu - Bodoni 57/1, of. 431, până pe 15 ianuarie 2019, ora locală 18:00. Pentru mai multe informații puteți apela la nr de tel. 0 22 22 50 98.

Vă rugăm să NU trimiteți scrisori de recomandare sau diplome la această etapă.

Organizația își rezervă dreptul de a contacta doar persoanele selectate pentru un eventual interviu. Interviurile vor avea loc în săptămâna începând cu 21 ianuarie 2019. Vă mulțumim pentru interes.Organizații vizate: HelpAge International |Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.