API anunță un concurs pentru selectarea unui vlogger (sau echipă de vloggeri) care vor produce și difuza o serie de producții video explicative la tema asistenței UE în procesul de dezvoltare sustenabilă și modernizare a serviciilor publice din următoarele domenii: aprovizionare cu apă și canalizare (AAC), managementul deșeurilor solide (MDS), eficiență energetică (EE) în regiunile Republicii Moldova.

Vloggerul (echipa) selectat/ă urmează să realizeze în total cinci producții video explicative, cu o durată de 5 minute fiecare, care să aducă în atenţia publicului problemele de mediu, aprovizionare cu apă și canalizare, managementul deșeurilor solide, eficienţa energetică şi alte subiecte conexe ce vizează prestarea de servicii publice de calitate în regiunile R. Moldova; să reflecte probleme/soluţii/exemple/istorii de succes/cazuri specifice ce vizează sectoarele menţionate mai sus; să conțină exemple reale de modernizare a serviciilor publice cu ajutorul asistenței UE, în baza unor scenarii elaborate de candidat/ă și aprobate de API. Producțiile video vor fi elaborate în limbaj simplu și atractiv pentru diferite categoriile de public.

Cerințe și criterii de eligibilitate

Candidații/candidatele trebuie să administreze și să actualizeze cel puțin o platformă de comunicare activă/vlog cu un număr mare de abonați; să fie rezidenți/rezidente în Republica Moldova și să cunoască situația economică și socială din țară; să aibă acces la arhive sau alte surse de conținut video și audio, cu respectarea legislației drepturilor de autor.

API va selecta câștigătorul în baza următoarelor criterii:

  • experiență relevantă în domeniul vlogging-ului de cel puțin 2 ani;
  • experiență dovedită în elaborarea unor lucrări similare;
  • confirmarea dotării cu echipamentul necesar pentru realizarea angajamentelor;
  • originalitate și abordare creativă, atitudine pro-activă și viziune de ansamblu;
  • confirmarea flexibilității în procesul de colaborare și de executare a sarcinilor.

Perioada de executare a serviciilor

Primul video explicativ urmează a fi produs și lansat cel târziu la sfârșitul lunii decembrie 2019.

Termenii de referință pot fi accesați aici.

Data limită de prezentare a dosarelor: 2 decembrie 2019, ora 10:00.

Dosarele pot fi depuse/expediate: la sediul API – str. București 41/5, mun. Chișinău, R. Moldova, MD-2012  sau prin poștă electronică/e-mail – pmacovei@api.mdcristina.bobirca@api.md.    

Doar persoanele pre-selectate vor fi contactate și invitate să facă o prezentare a propunerilor lor privind producerea materialelor video.

Pentru informații suplimentare: tel.: 022/210602 (persoană de contact – Cristina Bobîrcă).


Ajută-ne să distribuim acest articol: