CIDP Anima a desfășurat la Bălți ”Gala tinerilor începători în jurnalistică”



civic 2

AO Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală „ANIMA”  în parteneriat cu Asociația Obștească ”Asociația Reporterilor Media Nord” portalul de știri Nord News și Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineret CRAT din cadrul DÎTS municipiul Bălți, cu suportul Uniunii Europene implementează proiectului „Youth Media Marathon Bălți”  în perioada august  2020 – martie 2021.

În data de 14 martie, într-o zi de duminică toți participanții la proiect au fost invitați la evenimentul de final Gala tinerilor începători în jurnalistică, care s-a desfășurat în sala restaurantului OSCAR. Evenimentul a fost deschis de către directoarea executivă a CIDP Anima dna Mihalcean Nonna și coordonatoarea programului de granturi API dna Cristina Bobîrca. Cu cuvânt de salut a venit domnul Dumitru Pelin, director executiv al portalului de știri Nord News, care a urat succese frumoase tinerilor abilitați și a invitat în viitorul apropiat tinerele talente la activitate de jurnalist la Nord News.  Pentru o atmosferă prietenoasă, evenimentul a fost completat de o expoziție de fotografii A3 pe sevalete în sală și piese live la chitara cântate de către 2 tinere din Bălți.  Inițiativa a implicat tinerii atât în procese teoretice cât și practice de învățare. 13 tineri au prezentat rodul muncii din toamna anului 2020 la Gală. Aceștia au lucrat în 4 echipe la 4 materiale jurnalistice cu mentoratul experților de la Nord News. În urma Concursului online desfășurat în februarie 2021, echipele au fost premiate din partea proiectului cu premii de valoare : power beng, căști fără fir, flesh și ceasuri smart.

Organizatorii au oferit la toți participanții la evenimentul de final genți eco cu logo-ul proiectului și calendare cu fotografii individualizate de la activitățile inițiativelor.

Proiectul a avut loc datorită unei rețele de colaborare frumoasă cu instituțiile de învățământ din Bălți, astfel la Gală au fost premiate cu certificate de participare reprezentantele CESPA dna Sînic Elena și Școala Profesională nr 5  dna Gangan Elena. Acestea au menționat deschiderea instituțiilor pentru participare pe viitor în proiecte dezvoltative și creative.

Suntem recunoscători pentru astfel de oportunități de dezvoltare și implicare civică. Acestea ne schimbă viața și viziunea față de ceea ce se întâmplă cu noi în comunitate a menționat participantul la cursul de abilitare tânărul Sergiu Botezat.

Pentru detalii, accesați https://www.facebook.com/CIDPAnima/?modal=admin_todo_tour , sau pagina web anima.md

__________________________________

AO „Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală ANIMA” împreună cu partenerii mass-media AO „Asociația Reporterilor Media Nord” sunt beneficiarii Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul „Youth Media Marathon Bălți” în Bălți.

Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).

#ÎmpreunăMaiPuternici #EU4Moldova, #EU4CivilSocietyMD, #CSOActionMoldova, #MLPS, #DezvoltareRegionala, @GIZMoldova