Ultimele știri

Prev Next

Vezi modalitățile de donație pentru proiectele de pe platforma de crowdfunding: Sprijina.md

22-07-2018

Vezi modalitățile de donație pentru proiectele de pe platforma de crowdfunding: Sprijina.md

Crowdfundingul este o tehnică de finanțare a proiectelor folosind resurse online (forumuri, platforme de socializare etc.) desprinsă din crowdsourcing. La baza ei stă ideea de a apela la o comunitate ca un potențial finanțator pentru a dezvolta un produs, invenții și colectarea de capital pentru lansarea afacerilor mici și mijlocii. Pentru a asigura cu succes activitatea platformei Sprijina.md, colaborează cu B.C. Moldova-Agroinbank S.A. pentru a transfera sursele colectate către beneficiari iar pentru a face posibilă colectarea de fonduri pe platformă colaborăm cu echipa StarNet; RunPay; B.C. Moldova-Agroinbank S.A., PayPal şi Innova...

Read more

Jurnalismul comunitar: identitatea unei localități prin pagini de ziar

20-07-2018

Jurnalismul comunitar: identitatea unei localități prin pagini de ziar

Ultimul curs din orar i-a transportat pe studenții ȘSAJ tocmai în satul Selemet din raionul Cimișlia. Scopul vizitei a fost documentarea și, în final, realizarea unui ziar despre și pentru sătenii acestei localități. Cei care i-au ajutat pe tinerii jurnaliști să descopere spiritul Selemetului au fost instructorii Petru Macovei și Angela Ivanesi. În acest an, alături și împreună cu discipolii noștri au lucrat mai mulți tineri, studenți la o școală de jurnalism din Germania. Pentru realizarea ziarului - de la concept și până la tipar -, discipolii ȘSAJ au avut la...

Read more

Bilanțul primului an de implementare a mecanismului 2%

20-07-2018

Bilanțul primului an de implementare a mecanismului 2%

  Anul 2017 a fost primul an în care, în Republica Moldova, persoanele fizice plătitoare de impozite au avut oportunitatea de a redirecționa 2% din impozitul lor pe venit către o organizație necomercială sau o entitate religioasă. Centrul de Resurse Juridice din Moldova a făcut o analiză privind rezultatele primului an de implementare a mecanismului 2%. În primul an de implementare, 484 organizații necomerciale (413 asociații, fundații și instituții private și 71 culte religioase și părți componente) s-au înregistrat în Lista beneficiarilor 2%. Doar 302 din ele (circa 62%) au primit desemnări...

Read more

‎(R)evoluţia socială continuă - ALERTE.MD!

Logo-ul proiectului Alerte.mdMediaPoint lansează începând cu 1 februarie 2011 o nouă platformă socială -www.alerte.md - un instrument web care te provoacă să iai atitudini şi să demonstrezi că Îţi pasă!

Alerte.md este un  proiect online dezvoltat de organizaţia MediaPoint cu supouvul fundaţiei "Transition Online" din Cehia, pe o platforma Ushahidi, destinata persoanelor care doresc să contribui la schimbare în comunitatea în care trăiesc.


MediaPoint consideră că afişarea problemelor în lumea virtuală le va rezolva în cea reală.

 ACUM ai instrumentul necesar pentru a face publice problemele comunităţii tale!

Vă întrebaţi dacă formatul www.alerte.md este o metodă de soluţionare a problemelor?
DA! Această practică a adus rezultate concrete în SUA, Haiti, Australia, Rusia etc., devenind o platformă activă atât pentru cetăţeni cât şi sursa veridică de informaţii pentru autorităţile locale.
Scopul nostru de bază este ca utilizatorul, odată ce a sesizat o problemă în comunitatea sa, să înştiinţeze organul abilitat, prin marcarea acestora pe harta.
Ca exemplu poate servi tragicul cutremur din Haiti în care populaţia marca pe harta locurile grav afectate de acest dezastru, prin urmare, autorităţile aveau o retrospectivă asupra situaţiei create şi  puteau urgenta oferirea ajutorului umanitar.
Alerte.md este un site dezvoltat pe o platforma Ushahidi, care oferă user-ului un meniu simplu în utilizare şi Dezvoltăm această iniţiativă cu scopul responsabilizării societăţii moldoveneşti în participare activă la viaţa comunităţii dar şi sensibilizarea autorităţilor asupra problemelor cetăţenilor.
Eşti încă aici? INTRĂ acum pe www.alerte.md şi notează pe hartă PROBLEMA comunităţii tale!
Un proiect conceput dealt
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

Gazduit pe amplica.md