Ultimele știri

Prev Next

Vezi modalitățile de donație pentru proiectele de pe platforma de crowdfunding: Sprijina.md

22-07-2018

Vezi modalitățile de donație pentru proiectele de pe platforma de crowdfunding: Sprijina.md

Crowdfundingul este o tehnică de finanțare a proiectelor folosind resurse online (forumuri, platforme de socializare etc.) desprinsă din crowdsourcing. La baza ei stă ideea de a apela la o comunitate ca un potențial finanțator pentru a dezvolta un produs, invenții și colectarea de capital pentru lansarea afacerilor mici și mijlocii. Pentru a asigura cu succes activitatea platformei Sprijina.md, colaborează cu B.C. Moldova-Agroinbank S.A. pentru a transfera sursele colectate către beneficiari iar pentru a face posibilă colectarea de fonduri pe platformă colaborăm cu echipa StarNet; RunPay; B.C. Moldova-Agroinbank S.A., PayPal şi Innova...

Read more

Jurnalismul comunitar: identitatea unei localități prin pagini de ziar

20-07-2018

Jurnalismul comunitar: identitatea unei localități prin pagini de ziar

Ultimul curs din orar i-a transportat pe studenții ȘSAJ tocmai în satul Selemet din raionul Cimișlia. Scopul vizitei a fost documentarea și, în final, realizarea unui ziar despre și pentru sătenii acestei localități. Cei care i-au ajutat pe tinerii jurnaliști să descopere spiritul Selemetului au fost instructorii Petru Macovei și Angela Ivanesi. În acest an, alături și împreună cu discipolii noștri au lucrat mai mulți tineri, studenți la o școală de jurnalism din Germania. Pentru realizarea ziarului - de la concept și până la tipar -, discipolii ȘSAJ au avut la...

Read more

Bilanțul primului an de implementare a mecanismului 2%

20-07-2018

Bilanțul primului an de implementare a mecanismului 2%

  Anul 2017 a fost primul an în care, în Republica Moldova, persoanele fizice plătitoare de impozite au avut oportunitatea de a redirecționa 2% din impozitul lor pe venit către o organizație necomercială sau o entitate religioasă. Centrul de Resurse Juridice din Moldova a făcut o analiză privind rezultatele primului an de implementare a mecanismului 2%. În primul an de implementare, 484 organizații necomerciale (413 asociații, fundații și instituții private și 71 culte religioase și părți componente) s-au înregistrat în Lista beneficiarilor 2%. Doar 302 din ele (circa 62%) au primit desemnări...

Read more

101 Întrebări cu Vitalie Eșanu

Societatea civila in Imagini101 Întrebări este un proiect dezvoltat de MediaPoint, consacrat celor interesați de personalitățile lumii New Media din Republica Moldova.

Miercuri, 27 martie, a avut loc cel de- al 4-lea eveniment al acestui proiect.  Anterior, “101 Întrebări”  ia avut printre invitații săi pe Ion Cebanu,  Anatol Durbală, Vasile Gălușca și ultimul, dar nu cel din urma – Vitalie Eșanu.

Vitalie Eșanu este fondatorul mai multor platforme cunoscute din Republica Moldova, printre care și Privesc.Eu – un proiect de transmisiune directă a celor mai importante evenimente din R.Moldova și România.

De la el am aflat că a facut Colegiul de Informatica, iar apoi a urmat Universitatea Tehnica, unde la moment predă studenților arta  fibrelor optice, a soft-urilor și tehnologiilor avansate. Vitalie Eșanu consideră că “Informatica ar trebui să o învețe toți”,  deoarece în cîțiva ani programarea o să devină un obiect standart.

Printre primele sale reușite se află diversele programe realizate pentru calculator, iar mai tirziu, odata cu apariția iPhon-urilor a creat mai multe aplicații pentru Apple și a îmbunătățit aspecte funcționale pentru aparatele foto. Întrebîndu-l care este secretul unei personalitati de succes și cum poți să te afirmi în Republica Moldova, dar și peste hotare, Vitalie Eșanu a declarat că : “Pentru orice lucru trebuie sa fii bine motivat și să-ti placa ceea ce faci, altfel nimic nu are rost”. Motivarea și pasiunea sa pentru calculatoare a apărut treptat de la virsta de 12 ani, cînd abia începea să studieze calculatorul independent. Încă din adolescentă a fost premiat la diferite concursuri raionale, republicane si internaționale, iar în perioada studenției a activat în domenii care cereau utilizarea calculatorului și abilităților de design.Societatea civila in Imagini

Privesc.Eu, o altă realizare importanta, este un proiect ce a luat nastere pe 5 iulie 2009 în Parcul Central din Chisinau la inițiativa unor bloggeri, printre care și invitatul nostru Vitalie Eșanu. Privesc.Eu este integrat în peste 2900 de site-uri din România și Republica Moldova, iar scopul acestuia  este de a prezenta informația și faptele din prima sursă.

Printre urmatoarele proiecte ce le preconizeaza Vitalie Eșanu este un sistem pentru telefoane mobile care poate traduce toate aplicațiile în limba dorită.

Echipa MediaPoint își propune să organizeze cît mai multe evenimente de acest gen cu participarea celor mai remarcabile exemple de succes din New Media.

 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.

Gazduit pe amplica.md