Festivitatea de deschidere a Parcului Centrului Socio-Cultural, Mileștii Mici



Luni, 10 decembrie 2018, Asociația Locală de Educație pentru Copii și Tineret, de pe lângă Biserica ,,Sf. Ierarh Nicolae” din Mileștii Mici, a găzduit Festivitatea de deschidere a Parcului Centrului Socio-Cultural, la rugămintea grupului de inițiativă ,,Tinerii ecologiști pentru viață și prosperitate” din localitate.

Evenimentul, care a adunat 30 de participanți, a fost organizat în contextul finalizării proiectului ,,Un mediu curat, o viață prosperă” și a avut scopul să consolideze angajamentul tuturor actorilor implicați în asigurarea dezvoltării comunității mileștene, prin prezentarea rezultatelor proiectului la nivel local.

La eveniment ne-au onorat cu prezenţa şi cu mesaje de felicitare:  Doamna Daniela NEDELCIUC, Reprezentantul Guvernului Republicii Moldova în teritoriul raionului Ialoveni; Domnul Sergiu GURĂU, director executiv, A. O. ,,Eco Răzeni”; Domnul Victor PLETOSU, Specialist în domeniul politicilor de tineret și Doamna  Agnesa POPOV, director-adjunct la clasele primare, L.T.  ,,M. Bârcă” din Mileștii Mici.

În cadrul ceremoniei, o importanță deosebită a fost acordată ecologiei spirituale și faptului că prin astfel de proiecte trebuie și poate să regenereze conduita moral-afectivă a comunității, concluzie desprinsă din discursul preotului paroh Manole BRIHUNEȚ, președinte A.O. ALECT.

Festivitatea a fost moderată de către Victoria CAPTARI, mentorul proiectului, finalizându-se  cu decernarea diplomelor de gratitudine și mulțumire pentru sprijin, contribuție și susținere în implementarea proiectului, precum și cu înmânarea certificatelor de voluntariat pentru cei mai activi 15 tineri ai proiectului.

Proiectul a fost implementat în cadrul celei de a XVII-a rundă a programului de granturi mici a Fondului pentru Tineri Ialoveni, realizat cu sprijinul financiar oferit de Consiliul raional Ialoveni și Fundația Est-Europeană/ East Europe Foundation – Moldova din resursele Guvernului Suediei.

A consemnat

Nadejda BUTNARI,

Liderul grupului de inițiativă

 

Articol adaugat de: Nadejda
Alte articole de la acest autor: