Studenții ȘSAJ, participanți activi la primul eveniment GEN care conectează media și sectorul antreprenorial



Consolidarea legăturilor dintre mass-media și antreprenori, rolul presei în promovarea dezvoltării economice, diseminarea istoriilor de succes, strategii de vânzare a produselor media în era digitalizării, stimularea creativității și inovării – acestea și alte subiecte au fost dezbătute în cadrul unui eveniment inedit, organizat în premieră la Chișinău de GEN Moldova în parteneriat cu ȘSAJ.

DSC09419

Inovație, Antreprenoriat, Strartupuri în Media a fost genericul întrunirii la care au participat peste 30 de persoane – jurnaliști, editori, reprezentați ai organizațiilor media locale și internaționale, studenți ai ȘSAJ. Scopul evenimentului a fost intensificarea colaborării dintre mass-media și antreprenori, a comunicării eficiente dintre domeniile respective, schimbul de experiență în materie de inovație digitală și jurnalism antreprenorial în spațiul european, generarea ideilor de constituire a unor modele de business durabile pentru crearea de conținuturi media atractive ș.a. Împreună, vrem să descoperim cum să modelăm afacerile în media astfel, încât acestea să devină sustenabile, cum să setăm parteneriate viabile și noi colaborări, pentru independența economică a surselor media”, a menționat Olesea Fortuna, președinta Global Entrepreneurship Network (GEN) Moldova.  

Participanții au beneficiat de expertiza spicherilor internaționali din SUA (Julia Youngs, Creative Startups), Finlanda (Jan Ameri, „ArcticStartup”), Republica Cehă (Filip Noubel, Prague Civil Society Center), dar și a profesioniștilor din Republica Moldova. Sorina Ștefârță, bunăoară, a povestit despre contribuția ȘSAJ la promovarea inovației, a educației deschise și jurnalismului antreprenorial prin proiectele și cluburile de discuții organizate cu parteneri din țară și de peste hotare.

Școala a fost reprezentată și de Angela Zaharova, absolventa promoției 2008, care de circa zece ani este producătoarea postului Elita TV din orașul Rezina. Actualii studenți, la rândul lor, au rămas impresionați de posibilitățile de colaborare existente la etapa actuală între business și jurnalism. Irina Soltan, de exemplu, și-a dorit să afle cum poți lansa o afacere media și cum să interacționeze cu specialiști experimentați, iar răspunsul l-a găsit la experții străini prezenți la eveniment.