Lansarea expoziției Fotovoice ”Poblemele și Soluțiile comunității în obiectiv”



DSC 0089

Ieri, 16 octombrie 2018, în holul Primăriei Municipiului Chișinău a fost inaugurată expoziția Fotovoice „Problemele și soluțiile comunității în obiectiv”, eveniment organizat în cadrul proiectului „Facilitarea legăturilor interpersonale în sfera socială, culturală și educațională cu accent pe persoanele care părăsesc sistemul de protecție de stat din Republica Moldova și regiunea Cernăuți”. Organizatorii, Centrul de Servicii Sociale pentru Copil și Familie, Filiala din Moldova a Asociației ”Amici dei Bambini” și Clubul Tinerilor Ucraineni din Cernăuți au invitat reprezentanții Autorităților Publice Centrale și Locale, Mass-Media și publicul larg să asculte vocea copiilor și tinerilor, și să vadă problemele comunității prin ochii acestora.

Expoziția cuprinde 50 fotografii realizate de copii și tinerii de 15 – 19 ani din or. Chișinău (elevi ai IPLT ”Principesa Natalia Dadiani”, IPLT ”Spiru Haret„ și ”Centrul de Resurse și Ajutor pentru Copii” – CRAC) și or. Cernăuți. Fotografiile, realizate în tehnica Fotovoice, "VORBESC" despre probleme sociale cum ar fi sărăcia, migrația, clădiri distruse, lipsa locurilor de joacă pentru copii, câini vagabonzi etc., care urmează a fi adresate IMEDIAT autorităților, atât centrale, cât și locale.

"Credem că este important să transmitem mesajul direct autorităților responsabile, de aceea expoziția va fi plasată, timp de o săptămână, în holul primăriei municipiului, unde Primarul General Interimar și echipa sa vor trece în fiecare zi, în așa fel conștientizând și mai mult importanța acestor probleme și necesitatea de a găsi soluții de durată", a declarat Stela Vasluian, reprezentantul partenerului de implementare Amici dei Bambini, Moldova, responsabil de organizarea evenimentului.

"Este important să ascultăm și să luăm în considerare vocea și opinia tinerilor. Doar așa putem avea viitoare personalități care să contribuie în mod eficient la dezvoltarea comunităților în care trăiesc. Ascultând astăzi vocea lor, creștem cetățenii activi de mâine", a declarat Igor Mosin, reprezentant al Clubului Tinerilor Ucraineni din Cernăuți.

Acest proiect are o durată de 14 luni, bugetul total este 143.330 Euro finanțat în cadrul Programului ”Cooperare Teritorială în cadrul Parteneriatului Estic (EaPTC) Moldova – Ucraina”, co-finanţat de Uniunea Europeană.