Daca ne cunoastem talentele si visele putem avea un viitor mai bun



Cinci tineri din Moldova au participat la un schimb de tineri în Riga, Latvia.  

logo eveniment“Choice not chance” a fost un eveniment de 8 zile, unde au participat 31 de tineri din 5 țări diferite. Proiectul a fost implementat de organizația “Baltic Regional Fund”, finanțat de Erasmus+.

Scopul evenimentul a fost de a ajuta tinerii să își descopere și să își înțeleagă punctele forte dar și cele slabe și cum să se dezvolte știind mai multe despre sine. Schimbul de tineri a fost o metodă de încurajare a tinerilor din diferite țări să își urmeze visele și să caute ce vor sa facă in viitor care îi va face fericiți.

În fiecare zi tinerii au avut parte de jocuri de cunoaștere, de consolidare a echipei și de dezvoltare a cunoștințelor lingvistice.

 În una din zile tinerii au fost vizitați de 2 persoane excepționale din Riga. Crista, o fată de 20 de ani care deja avea o afacere profitabilă a încurajat tinerii să își urmeze visele din copilărie și să nu renunțe la ele.

Cealaltă invitată a încurajat tinerii să își dezvolte inteligența emoțională și că ”dacă ai avut un vis în copilărie, nu îți fă griji el te va urma până va deveni realitate”. poza de grup
Fiecare seară tinerii au povestit cite puțin despre țările lor. În prima seară au prezentat felurile de mîncare tradițională și Moldova a pregătit mămăliga cu brinză și friptură. 

După, au urmat seri despre arta locală, jocurile tradiționale dar sigur că nu a lipsit dansul popular și muzica tradițională.

moldova teamParticipanții din Moldova au mărturisit că:

  • A fost un timp frumos de învățare dar și de distracție;
  • Timpul din Riga ne-a ajutat să ințelegem cît de binecuvântați suntem noi, și cîte putem face doar dacă credem in puterile noastre;
  • Totul în viață este posibil, dacă depunem efort și vrem o schimbare în viețile noastre;
  • Limitele pe care le avem sunt doar la noi in cap, si ca totul este posibil daca avem motivare si depunem efort.
  • Cel mai fain este atunci cînd poți invăța de la alții. Fiecare dintre noi are o istorie unică și dacă avem răbdare să îi citim cartea - vom invăța multe

Articol adaugat de: Ana Ciolan