Semne bune anul are la voluntariat în Ungheni



Un an rodnic se cunoaște chiar de la începutul lui, oferindu-ne oportunitatea de a ne stabili noi obiective și căile de a soluționa unele probleme identificate în comunitate. Și acest lucru putem să-l afirmăm despre două grupuri de voluntari foarte activi din municipiul Ungheni.

Primul grup de tineri ce își doresc schimbarea în comunitate sunt cei de la Asociația Tinerilor Ortodocși din Moldova (ATOM) filiala Ungheni care și-au dat întâlnire la 10 ianuarie 2018, unde au discutat planul de activități pentru anul abia sosit și alte chestiuni organizatorice, cum ar fi alegerea unui nou secretar al filialei sus menționate. Este îmbucurător faptul că echipa voluntarilor ATOM Ungheni (vorbim de municipiu) s-a mărit cu trei membri. Voluntarii notează pe blogul lor despre acest fapt următoarele: „iar dacă suntem ca o familie, suntem bucuroși să   oferim mereu din experiența, prietenia și ajutorul nostru.” 

Scriam într-o postare la începutul lui decembrie  2017 despre campaniile de Crăciun, inițiate de voluntarii din Ungheni. Și aminteam acolo că una dintre ele care m-a intrigat este și cea a voluntarilor „ProUngheni” - ”Dăruiește un zâmbet”. Deși, fac voluntariat într-o instituție a unei autorități publice ei au decis să iasă din „carapacea” organizației gazdă și să ducă daruri copiilor, ce se tratează la Centrul ftiziopneumologic de Reabilitare din or. Cornești. 

Voluntarii au apelat la oameni cu suflet mare, au amplasat în cadrul Târgului de Crăciun o cutie pentru donație de jucării, organizat de Primăria mun. Ungheni și Comunitatea Mămicilor din Ungheni și în rezultat au reușit să ofere  50 de jucării și 30 de cărți. „Copiii, la rândul lor, s-au arătat foarte încântați de această vizită și de darurile primite, împărtășindu-și emoțiile pozitive.” - notează pe pagina lor de facebook voluntarii „ProUngheni”.  

Amintim că la Centrul ftiziopneumologic de Reabilitare din or. Cornești sunt 80 de copii cu vârstă cuprinsă între 3-14 ani, din familii social vulnerabile sau chiar orfani.