„Împărțit la doi”: șanse egale în alegeri pentru femei și bărbați



Cum ar trebui create posibilități egale pentru femei și bărbați în alegeri și ce ar trebui să facă concurenții electorali ca să respecte principiul șanselor egale – în special, în condițiile modificării sistemului electoral? Cum va încuraja Comisia Electorală Centrală partidele politice să respecte cota de 40 la sută atunci când își înaintează candidații, dar și ce riscă acei concurenți care nu vor fi atenți la reprezentarea de gen echilibrată, aflați din noul episod al emisiunii „Împărțit la doi”.

Vă reamintim că, începând cu luna aprilie, CJI realizează ciclul de emisiuni „Împărțit la doi”, prin intermediul căruia își propune să aducă în atenția publicului larg multiple aspecte ale problematicii de gen și să prezinte modele pozitive de implicare a femeilor și bărbaților în diverse sfere ale vieții. Toate emisiunile realizate până acum pot fi  găsite pe portalul CJI, www.moldova-azi.md, la rubrica Emisiuni.

Emisiunile „Împărțit la doi” sunt realizate în cadrul Campaniei „Presa echilibrează genul!” implementată de Centrul pentru Jurnalism Independent cu sprijinul financiar al Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională, prin intermediul Ambasadei Suediei la Chișinău.