La Văsieni au fost finalizate lucrările de reconstrucție a clădirii muzeului raional Anatol Candu



Membrii Comisiei de recepție finală a lucrărilor s-au întrunit în după-amiaza zilei de ieri, 14 iunie, la Văsieni pentru a constata finalizarea lucrărilor executate la obiectivul "Lucrările de reparație și reconstrucție a clădirii muzeului raional  Anatol Candu  din s. Văsieni rn. Ialoveni" din cadrul proiectului regional „Traseul turistic în 9 localități, crearea oportunităților de investire în turism". În cadrul acestui obiectiv au fost executate lucrări de realibitare a clădirii muzeului din satul Văsieni.

Pentru executarea acestor lucrări de reparație și reconstrucție, din Fondul Național de Dezvoltare Regională, au fost alocați aproximativ 600 mii lei.

Autoritățile publice locale au afirmat că muzeul este funcțional și îți așteaptă vizitatorii. Localnicii sunt încîntați de schimbarea la față a muzeului satului și mulțumesc autorităților pentru aportul făcut în susținerea culturii și tradițiilor strămoșești.

Acesta este cel de-al treilea obiectiv turistic reabilitat în cadrul proiectului regional „Traseul turistic în 9 localități, crearea oportunităților de investire în turism". La sfîrșitul lunii mai a fost întrunită comisia de recepție finală a lucrărilor la obiectivul "Construcția zonei de agrement cu parcare auto în preajma  mănăstirii Hîncu  în s. Bursuc rn. Nisporeni, iar la începutul lunii martie, curent, a fost dată în exploatare clădirea muzeului local din Ruseștii Noi. Aici reprezentanții APL au inițiat un concurs de selectare a obiectelor de importanță istorică pentru localitace ce urmează a fi expuse în incinta muzeului recent renovat.