Campania de colectare a fotocopiatoarelor pentru persoanele cu dizabilități începe să dea primii muguri



Radu Raicu, un tânăr cu dizabilități din sat. Filipeni, raionul Leova, a primit ieri, 14 martie, un fotocopiator multifuncțional pentru inițierea unei mici afaceri. Contribuția vine din partea Camerei de Comerț Americane din Moldova și este primul aparat donat în cadrul campaniei de colectare a fotocopiatoarelor pentru persoanele cu necesități speciale care doresc să devină antreprenori.

Cu aparatul care la primit, Radu planifică să pornească o mică întreprindere pentru prestarea serviciilor de fotocopiere/multiplicare în incinta unei școli din orașul Leova. În cadrul unor ședințe de instruire organizate de echipa Centrului de Asistență Juridică pentru Persoane cu Dizabilități, el a învățat deja cum să elaboreze plan de afacere și cum să-l folosească în administrarea întreprinderii sale.  

“Sper că această mică afacere îmi va schimba integral, nu numai viziunea mea, ci și a altor persoane cu dizabilități, despre faptul că și noi putem să lucrăm și putem să ne aducem contribuția noastră în societate. Pe viitor îmi doresc să dezvolt această afacere și să prestez și alte servicii solicitate în comunitatea noastră”, a menționat Radu Raicu.

Organizatorii campaniei își propune drept scop să adune fotocopiatoare, aparate de copertare, computere, imprimante color și alte aparate de oficiu, pentru ale oferi persoanelor cu dizabilități oportunitatea de auto angajare în comunitățile lor de trai. În cadrul proiectului, persoanele beneficiază de instruire despre administrare unei afaceri și primesc consultanță continuă pentru dezvoltarea întreprinderii lor.  

Campania de colectare a fotocopiatoarelor este realizată în cooperare cu Organizația de Microfinanțare Invest-Credit și Camera de Comerț Americană din Moldova. Inițiativa se desfășoară în cadrul proiectului “Oportunități mai bune de angajare în câmpul muncii pentru persoanele cu dizabilități din Moldova”, implementat de Centrul de Asistență Juridică pentru Persoane cu Dizabilități, cu suportul World Jewish Relief din Marea Britanie.  

Pentru mai multe detalii vă rugăm să contactați: Ion Bulicanu, coordonator de proiect, Telefon: (022) 287090, Mob: 079910920, Email: ion.bulicanu@advocacy.md