Asociația profesorilor de franceză din Moldova - 20 de ani de promovare a Francofoniei în sistemul educațional



L’ASSOCIATION DES PROFESSEURS DE FRANCAIS DE MOLDOVA

ASOCIAȚIA PROFESORILOR DE  LIMBĂ FRANCEZA DIN MOLDOVA

 

Comunicat de presă

13 decembrie 2016

APFM - 20 de ani de promovare a Francofoniei în sistemul educațional din Moldova

Asociația profesorilor de franceză din Moldova va marca 20 de ani  de la fondare şi de promovare a valorilor francofone în sistemul educațional din Moldova pe 17 decembrie 2016. Adunarea generală a APFM va avea loc în Sala  mare de festivități a Liceului Teoretic  „Gh. Asachi” (str. București 64), la ora 10.30.

În cadrul adunării generale  sunt preconizate următoarele activități:

  • Retrospectiva  activităților  animate şi petrecute de  APFM : „20 de ani de excelență în predarea – învățarea limbii franceze în Republica Moldova” .  Menționarea şi decernarea diplomelor de mulțumire către profesorul de limbă franceză, promotorul culturii și a valorilor europene, creatorul unei noi generații cu viziuni moderne și democratice, care a contribuit prin activitățile  voluntare la menținerea francofoniei în țara noastră .
  • dezbateri pe marginea problemelor din procesul de predare a limbii franceze și propuneri pentru activitățile ulterioare ale APFM.
  • Seminar tematic de formare  cu următoarele tematici:
  1. Curriculum la limba străină 2  - provocări şi perspective. Cazul limbii franceze. Formatori: Dl. Ion GuţuDirector al Departamentului de Lingvistică Romanică şi Comunicare Interculturală, Universitatea de Stat din Moldova, doctor în filologie, conferențiar universitar, coordonator al curricula naționale, expert ştiinţific în cadrul Consiliului Europei,  membru în Consiliile Ministerului Educaţiei al Republicii Moldova,  formator internațional şi național. Marcela CALCHEI, Lector universitar, Membru echipei  pentru Curruculul la limba străină 2

 

  1. „10 din 10 – teatrul francofon la lecția de franceză”-  Formator: Jan Nowak, profesor de limbă franceză, fonator şi director al Drameducation Centrului Internaţional de teatru francofon în Poznan, Polonia.
  • raportul privind activitățile APFM;
  • bilanțul financiar pentru anul 2016;

Vor participa membrii ai APFM, profesori de limba franceză și toți doritorii interesați de problematica curriculumului școlar.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Pentru informații suplimentare contactați

Cristina Enicov,

Președintele APFM

tel: 079 46 74 90

apfmoldavie@gmail.com

Articol adaugat de: Cristina Enicov