Conferința Națională a Managerilor Energetici



Pentru data de 25 noiembrie 2016, AO ”Renașterea Rurală”, în parteneriat cu AO ”Crio-inform” organizează Conferința Națională a Managerilor Energetici. Conferința are loc în cadrul Proiectului CAEEL-2016.
La Conferință vor participa Manageri Energetici din 21 de Consilii Raionale (Moldova, UTA Găgăuzia), membri ai societății civile (Moldova, regiunea din stînga Nistrului), experți din Ukraina, reprezentanți ai donatorilor.
Conferința este susținută financiar de Misiunea OSCE Moldova.

Proiectul CAEEL a demarat în anul 2015 în patru țări: Moldova, Ukraina, Armenia, Georgia. CAEEL (Eficiența Energetică – Crearea Alianțelor Locale) este un proiect de trei ani, susținut financiar de UE, coordonator internațional Organizația WECF, coordonator național Centrul Republican ”Gutta-Club”.
Asociația Obștească ”Renașterea Rurală” (Chișinău) și Asociația Obștească ”Crio-Inform” (Briceni) implementează proiectul dat în Republica Moldova.
La finele proiectului CAEEL-2015 au fost semnate Acorduri de Colaborare cu Consiliile Raionale Criuleni, Dubăsari și Briceni, privind eficiența energetică. CAEEL-2016 continuă, scopul țintă este promovarea și introducerea Programului de management energetic ca proiect-pilot în aceste trei raioane.
Astfel Asociațiile nominalizate, în conlucrare cu Consiliile Raionale Criuleni, Dubasari, Briceni, au selectat un șir de instituții sociale din aceste raioane pentru implementarea unui program de eficiență energetică, prin directă implicare a managerilor energetici.
Pentru anul 2017 ne propunem extinderea implementării proiectului la nivel național – introducerea programului de management energetic în toate raioanele din Moldova și UTA Găgăuzia.
Conferința va avea loc la Hotelul ”IT Relax”, or.Vadul-lui-Vodă.
Pentru informații vă puteți adresa:
Director executiv AO ”Renasterea Rurala” Vladimir Ursu, 079557059, 079349467

Articol adaugat de: Vitalie Boico