În raionul Cahul se lansează proiectul „Egali în accesibilitate”



sorosao artena"

 

 

 

 

 

 

 

AO ”ARTENA” lansează proiectul „Egali în accesibilitate”, ce se va implementa în perioada noiembrie 2015 - iunie 2016. Echipa proiectulu și-a propus să diminueze fenomenul de discriminare a persoanelor cu dizabilități locomotorii din raionul Cahul prin promovarea ajustării rezonabile a infrastructurii sociale.

Proiectul este implementat în parteneriat cu Consiliul Raional Cahul, Asociația ”Motivația” şi Administrația Publică Locală din raionul Cahul. Suportul financiar este oferit de Programul Egalitate și Participare Civică al Fundației Soros-Moldova și Iniţiativa pentru Drepturile Omului a Fundaţiilor pentru o Societate Deschisă.

„Ne dorim ca prin acest proiect să integrăm social persoanele cu dizabilităţi locomotorii, dar și să informăm locuitorii din Cahul despre obstacolele pe care infrastructura neadaptată le pot crea fiecăruia din noi – mame cu copii în cărucior sau bătrânilor”, a precizat Natalia Crasilnicov, președintele AO „ARTENA”.

Una dintre activitățile proiectului prevede instruirea a opt persoane cu dizabilități în domeniul nediscriminării și a drepturilor acestora. Poveștile de viață ale acestor persoane vor fi prezentate atât publicului larg, cât și factorilor de decizie, pentru a-i sensibiliza în vederea facilitării accesului fizic al persoanelor cu dizabilităţi la instituțiile sociale și publice din localitățile din r. Cahul.

Pentru mai multe informaţii despre proiectul “Egali în accesibilitate”, puteţi contacta echipa AO “ARTENA”:

Tel: (373 299) 27617, 25435

Mob: 078361516

E-mail: artena@mail.ru

https://www.facebook.com/artena.md 

Persoana de contact: Natalia Crasilnicov