Voluntarii de la Linia Verde Antisuicid au împărțit fericire la Cortul Încurajării!



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A fost organizată cea de-a patra ediție a evenimentului Cortul Încurajării, sâmbătă, 1 august, lângă Arcul de Triumf. De această data voluntarii, împreună cu specialiștii de la Linia Verde Antisuicid au împărtășit clipe de fericire cu oamenii care au solicitat ajutor specializat și pentru cei interesați de a face voluntariat sau de a afla despre activitățile organizației.

În cadrul evenimentului, trecătorii au aflat despre serviciile oferite de organizația Altruism în cadrul Liniei Verzi Antisuicid, despre recunoașterea semnelor presuicidale și au oferit consiliere la cort. Organizatorii au declarat că scopul evenimentului este prevenirea cazurilor de suicid prin diseminarea informației despre serviciile Liniei Verzi Antisuicid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 De asemenea, cei interesați au putut confecționa carduri cu mesaje pozitive pentru un străin, luînd altul în schimb, în timp ce copii au avut posibilitatea de a desena, iar părinții lor de a discuta despre valoarea vieții și motivația lor în viață.

Fondatoarea organizației Altruism, Liuba Ceban a declarat că:

„Sunt situații în care cineva are nevoie, pur-și-simplu, de încurajare, alteori e nevoie de ajutorul psihologilor, care sunt mereu dispuși să discute cu oamenii care au nevoie și nu să-i întrebe despre motive, de obicei aceasta este tendința, dar noi vorbim despre stări psihologice, care deși sunt caracteristice tuturor, unii nu le fac față, iar noi îi ascultăm și îi încurajăm, asta le lipsește acestor oameni”.

Linia Verde Anti-suicid activează la numărul de telefon 060806623 în fiecare zi între orele 19:00 – 21:00 pentru discuții, sau oricând este nevoie. Există și un chat anonim de pe site-ul pentruviata.md.

Următoarea ediție a evenimentului va avea loc în prima sâmbătă a lunii septembrie.

IlBAnxt Imgur