Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 6095

Concursul proiectelor iniţiate de participantele LeaderSHE-Young Women Leaders’ Academy



LeaderSHE

Pe 7 februarie participantele LeaderSHE -Young Women Leader’s Academy au prezentat ideile proiectelor pe care vor să le iniţieze, în faţa echipei de experţi. Fetele au venit cu detalii şi planuri de aplicare iar juriul a avut o misiune dificilă de a le analiza pentru că toate au fost deosebite.

Lucia Uşurelu, Ambasadoare LeaderSHE, Director Proiect de Asistenţă Tehnică ENTRANSE, a fost una dintre persoanele care au evaluat proiectele fetelor „Este o  ocazie minunată pentru mine să particip în procesul de selectare a proiectelor, la care tinerele au lucrat atât de sârguincios pe parcursul mai multor luni. Proiectele sunt atât de ingenioase şi diverse, încât ar putea sensibiliza mai mulţi factori de decizie de a se implica la implementarea acestora”, a spus dumneaei.

Larisa Celan, Ambasadoare LeaderSHE, Vice-Preşedinta „Asociaţia Orbilor din Moldova” la fel a rămas încântată de proiectele fetelor. „Toate cele 8 proiecte prezentate de tinerele LeaderSHE trezesc interes, aduc idei formidabile pentru diferite categorii de populaţie , promovează echitatea şi gender, dezvoltă personalitatea şi pune accente culturale în viaţa unui om”.

Participantele au fost şi ele încântate de această experienţă şi aşteaptă cu nerăbdare să aplice în practică ideile. „Am primit feedback favorabil din partea unor doamne care ştiu ce spun  şi au o experiența vastă pentru a ne îndruma corect. De asemenea, a fost interesant să oferim nişte prezentări pilot şi să vedem punctele sensibile dar şi cele forte”, e de părere Liliana Simco, participantă LeaderSHE. „Era momentul când proiectele erau deja, în mare parte, gata. Urmam să trecem printr-o nouă probă pentru a apară existenţa ideei de a schimba ceva spre bine. Deşi am avut parte de comentarii stricte, acestea au fost folositoare şi cu siguranţă le vom lua în consideraşie înainte de varianta finală a proiectului. Mulţumim mult juriului pentru inspiraţie şi atenţia acordată. Acum urmează partea interesanta şi veselă – implementarea” ne spune Nadia Hîncu, o altă participantă LeaderSHE. 

În următoarea perioadă participantele urmează să aplice modificările recomandate pentru a obţine varianta finală a proiectelor, după care fiecărui proiect i se va aloca un suport financiar din bugetul Asociaţiei LeaderSHE, care va facilita implementarea acestora.