Anul 2014 a fost unul benefic pentru Regiunea Centru




collage 2014 12 23Ialoveni, 23 decembrie 2014. Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) și Agenția de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru) au organizat ultima ședință ordinară din acest an a Consiliului Regional pentru Dezvoltare Centru (CRD Centru).

Prezidată de către președintele CRD Centru, Grigore Cobzac, ședința s-a axat, în mare parte, pe totalizarea activităților prin care a fost implementată politica de dezvoltare regională în Regiunea Centru.

Viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Liviu Oboroc, a subliniat importanța participării active în cadrul ședințelor CRD Centru: „ Astăzi, cînd ne întîlnim în ultima ședință din acest an țin să vă mulțumesc pentru activitatea dumneavoastră. Acum potem constata faptul că anul 2014 a fost unul benefic ținînd cond de realizările obținute de Agenția de Dezvoltare Regională Centru, vorbind aici atît de aspectele ce țin de planificare, cît și de implementarea strategiei și a proietelor regionale. Este îmbucurător faptul că agenția a înregistrat o creștere a investițiilor în regiune. Suma alocată din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională pentru Regiunea Centru în acest an a fost de aproximativ 80 milioane lei din care au fost realizate un șir de proiecte regionale. Putem constata cu mîndrie că această sumă a fost valorificată integral și astăzi sîntem martorii unor realizări frumoase, care au dus la schimbarea condițiilor de viață a locuitorilor regiunii."

Membrii CRD Centru prezenți la întrunire au urmărit progresul realizat de ADR Centru în perioada 2010-2014, aici fiind enumărate proiectele implementate, activităţi externe şi programele de parteneriat care au fost realizate în această perioadă de către ADR Centru.

Specialiștii din secția Planificare strategică și programare a ADR Centru au făcut o amplă prezentare a informaţiei cu privire la elaborarea SDR Centru 2016-2020, dar și a Planului de activitate al agenției pentru anul 2015.

Membrii consiliului au luat act de proiectul Devizului cheltuielilor de organizare și funcționare al ADR Centru pentru anul 2015, care urmează să fie aprobat în prima ședință a CRD Centru din anul 2015.

Aici, membrii CRD Centru au propus ca pentru anul viitor să fie analizată propunerea rambursării cheltuielilor de transport pentru reprezentanții sectorului civil care participă la ședințe. Acesta este unul dintre argumentele prezenței scăzute a membrilor la ședințele ordinare unde sînd discutate prioritățile regiunii și unde se aprobă activitățile ulteriare pentru implementarea proiectelor de dezvolare a localităților din centrul țării. Această propunere urmează să fie înaintată Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR) pentru a se decide asupra acestei probleme care afectează activitatea Consiliilor de Dezvoltare Regională Nord, Centru și Sud.

 Directorul ADR Centru, Tudor Meșina, a mulțumit oaspeților pentru aportul personal și implicare în creșterea Regiunii Centru și a urat acestora sărbători fericite cu noi realizări și proiecte ambițioase de viitor.

Pe final de ședință membrii CRD Centru au asistat la un recital de colinde tradiționale și dansuri moderne oferite cu drag de cîteva trupe de copii talentați din Regiunea Centru.

 Fotografii