Primul Târg al locurilor de muncă pentru persoane cu dizabilităţi



La data de 23 octombrie 2014, între orele 9:00 și 15:00, în incinta Centrului ARTICO din Chişinău (bd.  Ştefan cel Mare şi Sfânt 169) va avea loc Primul Târg al locurilor de muncă pentru persoane cu dizabilităţi.

La eveniment vor participa tineri cu dizabilităţi din toată republica, reprezentanţi ai instituţiilor de stat, potenţiali angajatori şi reprezentanţi ai companiilor care au angajat deja persoane cu dizabilităţi. Tinerii vor avea posibilitatea să-şi prezinte CV-urile şi să discute cu angajatorii. Tot în cadrul acestui eveniment vor fi expuse lucrările tinerilor cu dizabilităţi şi prezentate istoriile lor de succes. Organizatorii vor prezenta experienţa unor state europene, care au înregistrat succese în domeniul angajării în câmpul muncii a persoanelor cu dizabilităţi.

Această activitate îşi propune să promoveze potenţialul vast al persoanelor cu dizabilităţi, să sensibilizeze publicul larg, dar şi factorii de decizie privind problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi la angajarea în câmpul muncii.

Evenimentul este parte a activităților desfășurate în cadrul proiectului ”Spune NU discriminării”, scopul căruia este de a îmbunătăţi situaţia tinerilor cu dizabilități de pe ambele maluri ale Nistrului la angajarea în câmpul muncii. Acest proiect este realizat de Asociaţia Copiilor Surzi din Moldova în parteneriat cu Centrul de Reabilitare OSORȚ din Tiraspol, cu suportul Programului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii", finanţat de Uniunea Europeană, co-finanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Partenerii evenimentului:

Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Ministerul Educaţiei, Ministerul Tineretului şi Sportului, Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă, Agenția Municipala de Ocupare a Forței de Muncă, Direcţia Educaţie,Tineret şi Sport, Asociaţia Surzilor din R. Moldova, Alianţa Organizaţiilor pentru Persoane cu Dizabilităţi, Centrul de Cultură Japoneză "SUN" ş.a.

Pentru informaţii suplimentare contactaţi:

Asociaţia Copiilor Surzi din Moldova

Telefon: + 373 22 281701;                 +37369291790                                                                                                                                                e-email: acsm.moldova@gmail.com

FireShot Screen Capture 008 - anexa - victoria capaticigmail com - Gmail - mail google com mail u 0 inbox 146c7c81206a01db projector1